Dawidremont 24.07.2019 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 witam chciałbym wymienić piec gazowy. Do tej pory był buderus ale ma już ponad 15lat.Budynek 110m z 1960/70z cegły plus styropian 5lub 10. Strych/poddasze nieużytkowe dach nie ocieplony ale strop przed strachem styropianem odcięty.Jeśli chodzi o pięć mam w piwnicy pomieszczenie "kotlownia" jest tam komin na spaliny a drugi wentelacyjny.Zrobiłem rozeznanie i pięć buderusa z kominem i założeniem że wszystkim 9000zlTrenera 5500. A może włoski?Jeszcze zastanawiam się czy może ecogroszek z podajnikiem? Jeśli mam miejsce. Proszę o poradę czy warto termeta zakładać ponieważ cenę za kondensacyjny dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondensat 24.07.2019 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 (edytowane) Jak same grzejniki to brałbym Termeta Golda(ok.3800) lub tańszego SilveraWłożyć do istniejącego komina rurę pojedyńczą do odprowadzenia spalin.Lub jak budynek wolnostojący to można rurą turbo(rura w rurze)wyrzucić przez ścianę dla kotłów o mocy do 20kWNależy też zwrócić uwagę czy w pobliżu jest serwis danego kotła Edytowane 24 Lipca 2019 przez Kondensat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidremont 24.07.2019 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Właśnie 5500 trener Gold z założeniem z kominem u człowieka co zajmuje się serwisem.Ale opinie na temat trenera są różne.Do wody mam przepływowe gazowe.Więc chodzi mi tylko CO.Tereny nie zepsuje się za 2lata?Jak jego wydajność? Właśnie w wyjebie robił mi ten Gold nie brać drozszego buderus. Czy italiano?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 25.07.2019 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 witam chciałbym wymienić piec gazowy. Do tej pory był buderus ale ma już ponad 15lat. Budynek 110m z 1960/70z cegły plus styropian 5lub 10. Strych/poddasze nieużytkowe dach nie ocieplony ale strop przed strachem styropianem odcięty. Jeśli chodzi o pięć mam w piwnicy pomieszczenie "kotlownia" jest tam komin na spaliny a drugi wentelacyjny. Zrobiłem rozeznanie i pięć buderusa z kominem i założeniem że wszystkim 9000zl Trenera 5500. A może włoski? Jeszcze zastanawiam się czy może ecogroszek z podajnikiem? Jeśli mam miejsce. Proszę o poradę czy warto termeta zakładać ponieważ cenę za kondensacyjny dobra cena. Witaj, kocioł na pellet/ekogroszek odradzam. Powiedz czy masz w planie docieplać/modernizować budynek? Jakiej mocy masz obecny kocioł? No i jaki budżet? Chętnie coś zaproponuję z rodziny kotłów kondensacyjnych Vitodens Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 06.09.2019 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 Witam, Jeżeli był Pan zadowolony z pracy swojego starego kotła marki Buderus, który pracował przez 15 lat, zachęcam do wyboru nowego kotła tej samej marki. Nasze kotły cechują się wysoką jakością wykonania, wysoką modulacją mocy palnika oraz wysoką sprawnością. Natomiast nie polecam wyboru kotła na ekogroszek, ponieważ będzie Pan musiał wykonywać czynności związane z eksploatacją kotła jak podkładanie paliwa, czyszczenie kotła oraz wynoszenie popiołu. Kocioł gazowy jest całkowicie bezobsługowy. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 10.09.2019 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 A może coś z nowości? Zachęcam do zapoznania się z nową linią kotłów gazowych Viessmann! Dokładnie kilka dni temu miała miejsce premiera tych produktów! Instalatorzy i użytkownicy instalacji grzewczych wskazali, co ulepszyliby w produktach firmy Viessmann. Efekt? Efekt: jeszcze nigdy instalowanie, obsługa i serwisowanie gazowych kotłów kondensacyjnych nie były tak proste, jak są teraz. I są też piękne – nowa generacja systemów grzewczych Viessmann!Gazowe kotły kondensacyjne Vitodens są liderami sprzedaży wśród urządzeń grzewczych już od wielu lat. Najnowsza generacja tych urządzeń wyróżnia się nie tylko wysoką efektywnością i niską emisją – co jest istotne z uwagi na jakość powietrza, którym oddychamy. Dodatkowo wyposażono je w nowoczesne, cyfrowe rozwiązania, które dla użytkowników oznaczają jeszcze łatwiejszą obsługę systemu grzewczego. Duży, 7-calowy kolorowy wyświetlacz dotykowy stwarza maksymalny komfort obsługi. Usytuowanie wyświetlacza można dopasować indywidualnie do warunków montażu kotła tak aby można było komfortowo uruchomić i obsługiwać instalację. Może on znajdować się w górnej części urządzenia, co zapewnia jego wygodną obsługę bez konieczności pochylania się. Kocioł kondensacyjny Vitodens wyposażony jest również m.in. w zintegrowany interfejs WLAN, który umożliwia bezpośrednią komunikację urządzenia grzewczego z internetem. Dzięki temu jego praca może być kontrolowana poprzez smartfona i wygodną aplikację mobilną ViCare, niezależnie od czasu i miejsca, w którym jej użytkownik aktualnie przebywa. Szczegóły: TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 08.10.2019 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2019 witam chciałbym wymienić piec gazowy. Do tej pory był buderus ale ma już ponad 15lat. Budynek 110m z 1960/70z cegły plus styropian 5lub 10. Strych/poddasze nieużytkowe dach nie ocieplony ale strop przed strachem styropianem odcięty. Jeśli chodzi o pięć mam w piwnicy pomieszczenie "kotlownia" jest tam komin na spaliny a drugi wentelacyjny. Zrobiłem rozeznanie i pięć buderusa z kominem i założeniem że wszystkim 9000zl Trenera 5500. A może włoski? Jeszcze zastanawiam się czy może ecogroszek z podajnikiem? Jeśli mam miejsce. Proszę o poradę czy warto termeta zakładać ponieważ cenę za kondensacyjny dobra cena. Witam, Jeżeli zastanawia się Pan nad wyborem wysokiej jakości jednofunkcyjnego kotła kondensacyjnego z zasobnikiem do swojego domu o powierzchni 110m2, zachęcam do zapoznania się z ofertą Junkers-Bosch. Znajduje się w niej bogaty wybór kotłów o szerokiej modulacji mocy palnika z rodziny Cerapur oraz Bosch Condens. Kotły cechują się solidnym wykonaniem, co znacząco wpływa na wysoką sprawność cieplną oraz na bezawaryjność pracy. W celu doboru kotła o odpowiedniej mocy, zachęcam Pana do kontaktu z Autoryzowanym Instalatorem Junkers-Bosch. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się szczegółowe informacje odnośnie kotłów kondensacyjnych: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/ Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts