kskej 24.07.2019 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Witajcie, mam pytanie odnośnie drogi dojazdowej do działki którą w najbliższym czasie planuję zakupić. Kilka dokumentów już skompletowałem i tak załączam w celu wizualizacji wyrysy z MPZP i rejestru gruntów oraz mapę zasadniczą. Wraz z zakupem działki zostanę wpisany do innej KW zw.: "SŁUŻEBNOŚĆ DROGI KONIECZNEJ BLIŻEJ OKREŚLONA W POSTANOWIENIU O USTANOWIENIE DROGI KONIECZNEJ" która obejmuje działki (drogę) 2053/125 , 2023/125, 2037/125, 2051/125 - czyli tereny przed 'moją' działką i na lewo ode mnie, tyle że mnie to nie urządza bo główna droga jest na północ od działek, gdzie droga dojazdowa oznaczona jest jako 'dr' na wyrysie z rejestru gruntów. Zaś do drogi dojazdowej dr, wg. wyrysu blokuje mi dostęp działka 1320/125 (widać to tylko na wyrysie, na MPZP, geoportal, mapie zasadniczej i fizycznie w realu jest tam normalna droga). Czy będzie problem z uzyskaniem pozwolenia na budowę? Fizycznie droga istnieje, wg. wyrysu z rejestru gruntów nie mam do niej dostępu. Gdzie dopytywać o tą sprawę? w którym wydziale urzędu miasta? Czy może u architekta / geodety? W załączniku skany. Z góry dziękuje za wszelkie informacje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 24.07.2019 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Zadzwoń do gminy i spytaj może ta droga jest oddana gminie? Wtedy cię to już nie interesuje jedz do gminy spytaj kogoś w środku to cię pokierują dalej gdzie się udać wtedy będziesz miał pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts