v1ncent 25.07.2019 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Niestety brama schodzi mi do odległości 10 cm nad posadzkę. Tak sobie zażyczyłem, ale okazało się że nie potrzeba lać betony pod garaż skoro mam płytę fundamentową. Tak w uproszczeniu, No i chce po kosztach dosztukować profil prowadzący rolki, o te 10cm. To będzie bardzo dokładna robota, ale ja sobie radze. Pytanie kto doradzi jak zmienić ustawienia silnika aby zatrzymywał się o 10 cm dalej? inna opcja to wydłużyć drążek pchający/ciągnący bramę.(więcej na obrazku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.07.2019 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 A nie możesz po prostu przemontować tej bramy niżej? Będzie zdecydowanie lepiej. Ps. Ramię automatu przedłużyć najłatwiej ( juz u Ciebie składa się z dwóch skręcanych części). Wymień, "rozciągnij" te, lub dołóż trzecią. Najszybciej ją dostaniesz u ekipy montującej bramy (automaty mają niekiedy po dwa różne i jeden z nich zostaje). Tak samo prowadnice - może ktoś kiedyś skracał lub demontował i ma na śmietniku. No i wysokość: czy po tym zabiegu brama nie będzie za niska do otworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
v1ncent 28.07.2019 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 Będzie otwór u góry, ale z tym sobie poradzę, Po prostu chcę zaoszczędzić, przesunięci ramy o 10 cm to koszt 500 zł.Ramie mogę wydłużyć na różne sposoby, kupię zatem płaskownik i w pracy przewiercę gdzie trzeba. Przyjrzę się jeszcze czy nie będzie kolizji w związku z wydłużeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts