kthxb 26.07.2019 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Witam, dostałem wycenę na ocieplenie i zabudowę poddasza (robocizna). Dach dwuspadowy, nieskomplikowany. "Cena bazowa za m2 poddasza , a potem dochodzą dodatki. Cena za m2 robocizny wychodzi 119zł (wykonanie konstrukcji, ocieplenie, montaż foli paroszczelnej z uszczelnieniem na połączeniach ściana-dach, taśmami butylenowymi, pojedynczy montaż płyt gk, szpachlowanie połączeń masą konstrukcyjną rigips vario z wklejeniem flizeliny z włókna szklanego, ponowne szpachlowanie masą finiszową na połączeniach, szlifowanie. Dodatkowo natomiast liczę obrobienie szpalety okiennej z dostosowaniem konstrukcji 180zł za szt. Jeżeli okno przekracza powierzchnię 2m2, to odejmujemy z metrażu poddasza i liczymy osobno szpalete okienną . Dodatkowo liczę obrobienie wyłazów okiennych , kominów i anemosterów, nietypowych zabudów, narożników." 120 zł/m2 wydaje mi się mega drogo, gdyż mam porównanie od innego "dobrego", polecanego na forum wykonawcy, ale póki co jest mega niesłowny jak chodzi o terminy. Chciałem poznać Waszą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 26.07.2019 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 ja ostatnio płaciłem 80zł/m2 bez ocieplenia, za okna 250/szt ale odliczane z powierzchni , ocieplenie kosztowało mnie 65zł/m2 z materiałem 23-25cm piany OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kthxb 26.07.2019 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 ja ostatnio płaciłem 80zł/m2 bez ocieplenia, za okna 250/szt ale odliczane z powierzchni , ocieplenie kosztowało mnie 65zł/m2 z materiałem 23-25cm piany OK. Nie do końca rozumiem. 65 zł/m2 nałożenie piany z materiałem + 80 zł/m2 zabudowa sama robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 26.07.2019 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Dokładnie tak. Ocieplenie robiła inna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 30.07.2019 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 Witam, dostałem wycenę na ocieplenie i zabudowę poddasza (robocizna). Dach dwuspadowy, nieskomplikowany. "Cena bazowa za m2 poddasza , a potem dochodzą dodatki. Cena za m2 robocizny wychodzi 119zł (wykonanie konstrukcji, ocieplenie, montaż foli paroszczelnej z uszczelnieniem na połączeniach ściana-dach, taśmami butylenowymi, pojedynczy montaż płyt gk, szpachlowanie połączeń masą konstrukcyjną rigips vario z wklejeniem flizeliny z włókna szklanego, ponowne szpachlowanie masą finiszową na połączeniach, szlifowanie. Dodatkowo natomiast liczę obrobienie szpalety okiennej z dostosowaniem konstrukcji 180zł za szt. Jeżeli okno przekracza powierzchnię 2m2, to odejmujemy z metrażu poddasza i liczymy osobno szpalete okienną . Dodatkowo liczę obrobienie wyłazów okiennych , kominów i anemosterów, nietypowych zabudów, narożników." 120 zł/m2 wydaje mi się mega drogo, gdyż mam porównanie od innego "dobrego", polecanego na forum wykonawcy, ale póki co jest mega niesłowny jak chodzi o terminy. Chciałem poznać Waszą opinię. Ja podobną stawkę otrzymałem ale w Bavarii w niemczech 40 euro za m2 zabudowy z ułożeniem wełny.Cena 119 zł za m2 to cena z kosmosu jak na polskie warunki ale jak inwestorzy płacą to wykonawcy wykorzystują sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts