marfiu 27.07.2019 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Witam, Niedawno w mieszkaniu ułożono deskę warstwową (układał fachowiec). Wylewka nie była idealnie równa, więc ułożono to na podkładzie korkowym w systemie "pływającym". Nadszedł czas wykończenia podłogi, a dokładnie zamontowania listew wykończeniowych/dylatacyjnych. Mam sytuację przy kuchni, gdzie deski graniczą z płytkami. Niestety w tym miejscu deska ugina się, bo jest pod nią wolna przestrzeń. Co mogę tam wstrzyknąć? Zależy mi na w miarę twardym materiale, aby podłoga była na tyle stabilna, że listwa dylatacyjna nie będzie latała. Zastanawiam się nad jakimś rodzajem kleju, ale nie wiem czy też nie będzie za bardzo elastyczny. Z kolei jakaś pianka pewnie będzie za delikatna. Dodam, że wolna przestrzeń nie jest jakaś ogromna, ale zdecydowałem, że wszędzie w mieszkaniu listwy dylatacyjne będą maksymalnie cienkie (tzw. teowniki). Dlatego też zależy mi na "usztywnieniu" powierzchni. Z góry dziękuję, za pomoc. Pozdrawiam,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 28.07.2019 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 Witam, Niedawno w mieszkaniu ułożono deskę warstwową (układał fachowiec). Wylewka nie była idealnie równa, więc ułożono to na podkładzie korkowym w systemie "pływającym". Nadszedł czas wykończenia podłogi, a dokładnie zamontowania listew wykończeniowych/dylatacyjnych. Mam sytuację przy kuchni, gdzie deski graniczą z płytkami. Niestety w tym miejscu deska ugina się, bo jest pod nią wolna przestrzeń. Co mogę tam wstrzyknąć? Zależy mi na w miarę twardym materiale, aby podłoga była na tyle stabilna, że listwa dylatacyjna nie będzie latała. Zastanawiam się nad jakimś rodzajem kleju, ale nie wiem czy też nie będzie za bardzo elastyczny. Z kolei jakaś pianka pewnie będzie za delikatna. Dodam, że wolna przestrzeń nie jest jakaś ogromna, ale zdecydowałem, że wszędzie w mieszkaniu listwy dylatacyjne będą maksymalnie cienkie (tzw. teowniki). Dlatego też zależy mi na "usztywnieniu" powierzchni. Z góry dziękuję, za pomoc. Pozdrawiam, M. posadzki podłogowej w systemie pływającym się nie klei, nawet niewielkich fragmentów! Spróbuj poprzez otwór w desce 2,5mm wstrzyknąć (strzykawka 20ml) żywicę reakcyjną poliuretanową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts