malymajster 28.07.2019 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 (edytowane) Witam, mam pytanie dotyczące wygładzenia ścian. Mianowicie ściany w jednym pomieszczeniu są proste ale jest na nich taki pomalowany tynk tynk jest twardy, nic nie odpada, nie ma głuchych stuków i tu pojawia się moje pytanie co trzeba tu zrobić żeby to wyrównać. Lepiej i łatwiej zagruntować i użyć np Fast G1 czy użyć kleju i płyt GK? Fasta akurat polecili mi w hurtowni jeśli polecacie mi innych producentów chętnie zaznajomię z Wasz opinią. A co do stawiania ścian chciałbym wydzielić małe pomieszczenie na graty np suszarka do prania itd. Ściany chciałem postawić z regipsu i tu pytanie czy muszę w środek dać wełnę? Nie zależy mi na izolacji termicznej i akustycznej. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość, jeśli zły dział proszę przenieść pozdrawiam Edytowane 28 Lipca 2019 przez malymajster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiszelk 28.07.2019 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 Zagruntuj zaciągnij najtańszym klejem do płytek jak wyschnie znowu zagruntuj i wtedy szpachla czyli gładż, jakiej firmy to bez znaczenia. W ściankę jeśli ci to nie robi różnicy nie musisz dawać wełny, jak chcesz mieć solidną i stabilną kręć dwie płyty na stronę...Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.07.2019 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 Szanowny Panie,Tynk polecam przeszlifować, odpylić i zagruntować gruntem polimerowym Śnieżka Acryl-Putz®GU40. W celu stworzenia gładkiej, równej powierzchni, polecam następnie aplikację gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® ST10 START (w postaci sypkiej, do przygotowania) lub też gotowej gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Wyroby należy nanosić zgodnie z zaleceniami producenta. Rekomenduję przeprowadzić powyższe prace najpierw na niewielkim fragmencie podłoża, aby sprawdzić efekt końcowy. Jeśli chodzi o stawianie ścianek działowych, to wełna mineralna zapewni izolację akustyczną, co pozytywnie wpłynie na komfort użytkowania pomieszczenia. Jej zastosowanie nie jest jednak niezbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts