kanijczyk 29.07.2019 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Cześć. Może tu mi ktoś pomoże:) Zrobiłem na ogrodzie system zraszaczy i w końcu postanowiłem podłączyć sterownik (Xcore firmy Hunter). Zrobiłem to tak jak na zdjęciu. Na ogrodzie mam cztery obwody. Problem w tym, że jak podłączam sterownik do gniazdka to on działa, ale po ok. 30 sekundach zaczyna z niego lecieć dym. Wtedy go wyłączam. Czy ktoś wie może o co chodzi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 31.07.2019 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 (edytowane) Cześć. Może tu mi ktoś pomoże:) Zrobiłem na ogrodzie system zraszaczy i w końcu postanowiłem podłączyć sterownik (Xcore firmy Hunter). Zrobiłem to tak jak na zdjęciu. Na ogrodzie mam cztery obwody. Problem w tym, że jak podłączam sterownik do gniazdka to on działa, ale po ok. 30 sekundach zaczyna z niego lecieć dym. Wtedy go wyłączam. Czy ktoś wie może o co chodzi? Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]433041[/ATTACH] Czemu do złącza zasilania masz podłączone tak wiele przewodów? Przecież z transformatora powinny przychodzić tylko dwa przewody. Dlaczego masz też osobno podłączone zasilanie 230V? Przecież albo zasilanie z transformatora albo z sieci. Edytowane 31 Lipca 2019 przez KDWJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.07.2019 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 Pozdrawiam Jeśli nadal będzie dymić będzie po takim podłączeniu, to sterownik "już" uszkodzony:( (oczywiście jeśli masz sterownik na 230V) to nie trzeba zasilacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek16 01.08.2019 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) X-Core wersja zewnętrzna,ma wbudowany zasilacz.Podłączenie prawidłowe, płyta się smaży albo zasilacz. Jeszcze jedno,czy zachowałeś odpowiednie podłączenie 230v tzn.biegunowość?Orginalnie są na złączu naklejki L,N,ochronny PE. Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez alek16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts