Jacekmlody 30.07.2019 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 Witam Popełniłem błąd płacąc firmie, która wstawiała mi okno balkonowe dwuskrzydłowe zanim dokończyli usługę do końca. Pomijając fakt wykończenia i innych rzeczy nie zamontowali mi także zatrzasku dzięki któremu mógłbym wychodząc na zewnątrz zamknać drzwi. Obiecywali przez miesiąc że przywiozą jak będą w okolicy potem przestali odbierać telefony. Byłem już w kilku punktach sprzedaży pokazywałem zdjęcia ościeżnic i za kazdym razem kupowałem inny zatrzask który niestety nie pasował , a temat najwyraźniej jest nie za bardzo opłacalny żeby ktoś podjechał i mi to założył bo zawsze się kończyło brakiem czasu ze strony fachowca, dlatego piszę do Was może spotkaliście się z takim modelem i bedziecie w stanie doradzić mi jaki zatrzask będzie pasował to moich drzwi. Nie jestem fachowcem od okien i niestety temat jest mi obcy na ościeżnicy jest logo firmy "maco" i numer GM 1050, 1951-2200. Zrobiłem także kilka zdjęć. Dziękuję z góry za każdą pomoc i zainteresowaniem tematu. pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 30.07.2019 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 W słupku ruchomym musi (nie do końca ale kombinacji nie będę Cię uczył) być zatrzask od danego producenta okucia. Prawdopodobnie będzie to;https://okucia24.com/maco-multimatic-zatrzask-do-drzwi-balkonowych-jedno-i-dwuskrzydlowych-201168,id1249.htmlNa zasuwnicy z klamką jest miejsce w które pasuje, tym białym plastikiem zaczepia o element na biernej zasuwnicy. Regulacja siły "chwytania" ampolem 4mm na drugim końcu tego elementu. Łapkę montowaną po zewnętrznej stronie skrzydła namierz i kup jaką Ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts