Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Studnia głębinowa. Średnica rury i pompy

Recommended Posts

Witajcie. Wierca mi wlasnie studnie głębinowa. Wodę znaleźli na 40metrach. Rurę wkładają fi 100 a pompy standardowe sa 98. Jak to wygląda przy dalszej eksploatacji? Czy pompa tam nie utknie gdy rura sie odksztalci? Lub gdy cos wpadnie? Luz jest minimalny przeciez. Jak wygląda to i Was? Mial ktos juz podobna awarię? Warto dopłacać w moim przypadku 2500 do większej średnicy rury?

Z góry dzięki za pomoc

Setka to setka wewnątrz dlatego wchodzi 98pompa maks. Wiem że 125 ma inną średnicę. Koleś wchodzi po innej ekipie która nie dała rady sobie z glina. Ostatecznie za 125 chce 270 zł. Zastanawiam się jak bardzo się dałam zrobić w balona. Jeśli chodzi o 160 cena 600zl wynika z tego że on to "porządna firma" i na tą średnicę pcha spawana stalowa rurę

Do podlewania mam 0,5h plus w perspektywie napełnianie stawu kąpielowego/ basenu. Też sądzę że 125 styknie. Dylemat w tym że poprzednia ekipa nie dała rady i ściągnęła innego gościa. Też gość za 125 chce 270. Cena mi nie pasuje. Ale jeśli się nie zgodzimy to co tamtym płacić? Za nieczynna studnie? Błąd nasz że oni kopali 100 a my za późno się zorientowaliśmy że trzeba 125... Za 100 u nowego gościa pozostaje stara cena uzgodniona z poprzednią ekipa. Nie chcę wyjść na Grażynę biznesu ale też nie chce być zmuszona skorzystać z oferty