Janekk1234 02.08.2019 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 Żeby woda przesiąkała przez ściany do tego stopnia że straż wypompowuje wodę z piwnicy to kolego są warunki wodne tragiczne i w takich miejscach piwnica musi być przemyślana. nie jest to normalne i nie ma co ludzi straszyć. W większości terenu polski grunt jest korzystny i suchy. Byłem w wielu domach i piwnicach i nigdy nie widziałem wody ani nawet wilgoci w nich. Jak ktoś ma wokoło piasek to wody w piwnicy mieć nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 02.08.2019 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 Janek, dzięki podbudowałeś mnie co mogę jeszcze dodać ... działkę którą mam jest pochylona i leci w dół 2m na dł 80 m . Na samym dole jest sąsiad co ma piwnicę w starym jeszcze domu budowanym na szybko i z byle czego z kamienia itd. Ma suchutko i mówił że nigdy tam wody nie było, nawet chciał zrobić pokój w piwnicy bo wilgoci zero. Sam byłem i widziałem. Mój dom jest na tej górce i moje fundamenty piwnicy wychodzą gdzieś na połowie jego piwnicy więc nie powinno być wody na pewno. Gdy miałem wykopaną piwnicę to w czasie tych majowych ulew nic nie stało, ani grama kałuży .Mogłem jedynie zrobić drenaż tak dla świętego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts