wiesiulZO 01.08.2019 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2019 Mysle nad zakupem bardziej kalorycznego opału na zime, tak w okolicach 30 MJ/kg. Cos sobie tu licze zużycie koszty ale wychodzą mi jakies brednie. Chetnie poczytam o waszych doświadczeniach. Czy taka zamianę czuć w portfeu? A w generowaniu ciepla? Proszę o Państwa opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 01.08.2019 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2019 W moim małym kociołku na retopalu ok 25-26Mj wytrzymuje 4 doby na je3dnym zasypie natomiast na mocnym ok 29-30Mj wytrzymuje ok 6-7 dób ,mam zasyp 60kg więc opłaca się to raz a dwa że mocne ekogrochy z reguły mają mniej popiołu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 06.08.2019 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Mysle nad zakupem bardziej kalorycznego opału na zime, tak w okolicach 30 MJ/kg. Cos sobie tu licze zużycie koszty ale wychodzą mi jakies brednie. Chetnie poczytam o waszych doświadczeniach. Czy taka zamianę czuć w portfeu? A w generowaniu ciepla? Proszę o Państwa opinie. Podaj ceny węgla i jego kaloryczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts