Murator1 04.08.2019 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Witam wszystkich mam pytanie otóż zamówiłem okna PCV i pod spodem jest listwa, wyczytałem ze to pod parapetowa pytanie czy powinna pozostać, i czy w środku tej listwy są kanałki czy powinno się tam dać wpuścić piankę czy zostawić puste kanałki w tej listwie.dzięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator1 04.08.2019 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Halo czy te forum żyje.......................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 05.08.2019 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Halo czy te forum żyje.......................................... te listwy to średnio sa (jak chcesz to zostaw nie pianuj bo piana i tak nie rozpręży się wszędzie, )teraz na rynku lepsze rozwiązania na przykład listwy stropex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.08.2019 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Żyje.... ale w wakacyjne weekendy trochę mniej. Zależy jaka listwa, bo nawet tu rozpiętości w cenach są dwukrotne i ma to przełożenie na trwałość i "ciepłość". Te najlepsze mają parametry termiczne niemal jak okna a i tak czasem lądują u mnie na śmietniku, bo stosują często ciepłe parapety. Na ogół są potrzebne, także ich wyrzucenie nie zawsze jest dobrym pomysłem. Natomiast na pewno warto zwrócić uwagę na solidność mocowania listwy do okna (od niego trzeba zacząć, bo może mieć kompletnie nieczyszczone zgrzewy od zewnętrznych krawędzi i one będą odpychały listwę powodując nieszczelność. Nawet w markowych oknach spotykam średniej jakości listwę przykręconą dwoma wkrętami, co przy oknie o szerokości większej niż metr jest po prostu bardzo słabe. Wtedy odkręcam i daję "stróżkę" piany + dodatkowe wkręty. W końcu okna które najczęściej montuję mają wystarczająco ciepłą i mocną listwę (z dwoma uszczelkami) do tego przykręcaną do stalowego wzmocnienia co 50cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator1 05.08.2019 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 No fajnie ze jest odzew dzięki, jestem tu nowy a już myślałem ze coś nie tak poszło mi z rejestracja, okno wstawione listwa pozostała chciałem wstawić zdjęcia ale nie umiem jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator1 05.08.2019 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Jeszcze pytanie okno wstawiłem ale nie chce się uchylić otwiera się normalnie ale nie uchyla coś blokuje,coś poradzicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.08.2019 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 A jesteś pewny że to okno ma funkcję uchyłu? Jeśli tak, to klamka do góry i pociągnij do siebie Drgnie? czy wcale? Gdzieś czujesz opór? Punktowy czy całościowy? Szukaj tam przyczyny.... ew. spróbuj na otwartym skrzydle, czy klamka pracuje "do góry". Jeśli tak, to przyczyna nie leży w części skrzydłowej, a ościeżnicowej.. . i to na prawdę może być dziesiątki powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator1 06.08.2019 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 finlandia dzięki,i sory już się uchyla ale opisze gdzie popełniłem błąd, może komuś się przyda,chciałem to zrobić perfekt naoglądałem się instrukcji o montażach okien PCV w PDF i tam było ze kliny dolne są na rogach bo one otrzymują cały ciężar OK a boczne należy dać 15 cm wyżej i tu był błąd bo okno w moim przypadku wys..210 szer.146 ten klin spowodował ze po środku ościeżnica się zwęziła o 5mm i przy uchyleniu okna haczyło,ale klin dałem niżej i już wszystko gra ......dzięki BARDZO................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts