adek233 04.08.2019 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Czy, jeśli w projekcie mam zaznaczoną blachodachówkę to zmiana na dachówkę jest zmianą istotną i muszę zmieniać projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek233 12.08.2019 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Nikt nie potrafi pomóc? Dodam tylko na swoje usprawiedliwienie, że kontakt z architektem, który tworzył projekt mam wręcz niemożliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 12.08.2019 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Nie wiem jak od strony formalnej (chociaż wydaje mi się , że to jest zmiana istotna), ale zmiana jest o tyle poważna, że pod blachodachówka projektuje się znacznie słabszą więźbę. Jeśli chcesz zamiast lekkiej blachy dać ciężką dachówkę, to należałoby przeliczyć i ewentualnie przeprojektować więźbę. Inne obciążenie dachu może powodować, ze gdzieś będzie trzeba dołożyć jakiś słup itp. Ale na forum nikt tego ci nie zrobi, musisz dorwać konstruktora/architekta. W drugą stronę byłoby łatwiej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 12.08.2019 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 To pytanie do twojego KB. On powinien Ci udzielić odpowiedzi. Przede wszystkim tak jak kolega wyżej trzeba przeliczyć ponownie cala konstrukcje dachu względem obciążenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blachy Pruszyński 30.08.2019 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Konstrukcja dachu to jeden z najważniejszych elementów całego budynku.Wszystkie zmiany muszą być wprowadzane zgodnie z zaleceniami zawartymi w projekcie. Najważniejsze będzie sprawdzenie, czy zaprojektowana konstrukcja dachu będzie w stanie wytrzymać obciążenia "ciężkiego" pokrycia dachowego jakim jest dachówka.Trzeba to skonsultować z projektantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts