Bestmmw 05.08.2019 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 WitamPoniżej przedstawiam problem jaki mnie nurtuje:Miesiąc temu podpisałem odbiór domku drewnianego na zgłoszenie 35m2 + 35m2 poddasza. Ogólnie brakowało mu trochę do idealnego wykonania i do dotrzymania terminu ale zależało nam aby można było tam już zamieszkać a poprawki wizualne teść miał sam sobie poprawić.Dzisiaj się dowiedziałem o dużym (prawdopodobnie - czekam na Waszą opinię) problemie - tzn:Domek ma elewację drewnianą poziomą pióro - wpust ale pióro jest na dole , wpust u góry - woda może dostawać się do wpustu.Teraz moje pytanie - jestem amatorem ale biorę to na logikę - domyślam się że jest to problem - ale jako doświadczeni w tej branży czekam na WASZĄ poradę co najlepiej zrobić? Czy iść na wojnę z wykonawcą i kazać mu to poprawiać, czy próbować to jakoś uszczelniać i próbować aby zwrócił jakąś część pieniędzy - i jaką? i w jaki sposób to uszczelniać? Czy macie może jakieś inne pomysły? - czy może to jednak nie problem? Na koniec napiszę że zależy teściom na mieszkaniu tam do listopada.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stezu 09.08.2019 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2019 1. Oczywiscie montaz jest niepoprawny.2. Mozesz probowac uszelniac, ale drewno ma to do siebie, ze wraz ze zmianami wilgotnosci, potrafi bardzo zmieniac swoja objetosc (po to wlasnie stosuje sie pioro wpust, by uniknac znacznych nieszczelnosci) i bedze taka elewacja wygladac ordynarnie a i tak pewnie nie bedzie szczelna.3. Pieniadze do zwrotu albo przelozenie elewacji. Latwo policzyc. Powierzchnia elewacji x robocizna. A tak naprawde demontaz starej i montaz nowej, o ile dociecia sie zgraja, to moze uda sie w jakiejs czesci material wykorzstac, ale raczej wycenialbym z nowym materialem i to w calosci, bo dokladki beda inaczej odbarwione i bedzie to widac. Duzy blad wykonawczy. Mimo odbioru, przysluguje Ci rekojmia. Pozdrawiam,Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts