Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komeo firmy Comap

donvitobandito

Recommended Posts

Co sądzicie o Komeo firmy Comap?

Nie jest to przypadkiem rozwiązanie lepsze niż klasyczne uzdatniacze wody? Bo i mega ekologiczne i renomowany producent (który wymyślił wiele rzeczy ze współczesnej hydrauliki) i bez zbędnych kosztów typu zakup soli, zmarnowana woda itp.

Dla mnie zmiękczacze mają za dużo wad i szukam alternatywnego rozwiązania. Ewentualnie może możecie coś jeszcze doradzić.

Co sądzicie o Komeo firmy Comap?

Nie jest to przypadkiem rozwiązanie lepsze niż klasyczne uzdatniacze wody? Bo i mega ekologiczne i renomowany producent (który wymyślił wiele rzeczy ze współczesnej hydrauliki) i bez zbędnych kosztów typu zakup soli, zmarnowana woda itp.

Dla mnie zmiękczacze mają za dużo wad i szukam alternatywnego rozwiązania. Ewentualnie może możecie coś jeszcze doradzić.

Nie wiem do jaki klasyczny uzdatacz wody Ci chodzi. Pisząć o soli, masz pewnie na myśli zmiękczanie. Ale zmiękczanie to nie jest uzdatanianie wody. Zmiękczanie wody to fanaberia i komfort. Poniższe urządzenie nie zmiękcza wody. Jak taka woda odparuje (np na kabinie prysznicowej, na dnie czajnika itp) to jakbyś nie zaklinał fizyki markowością produktu, plama pozostanie.

Bez zbędnych kosztów, hehe. Sprawdź ile kosztuje u nich dedykowany wkład węglowy albo żarnik UV, to zmienisz pewnie zdanie, a sół wyda Ci się tania jak barszcz.

A potem sprawdź ile kosztuje wkład węglowy do standardwoych obódów filtrów.....

Pytanie zasadnicze, skąd masz wodę i co chcesz z nią zrobić, jakie masz do niej zastrzeżenia. Na tej i tylko na tej podstawie wybiera się urządzenia/urządzenie.

Wodę mam z wodociagow miejskich. Sasiedzi mowia, że wystepuje problem z kamieniem- czajniki, instalacje hydrauliczne itp. zakamienione.

Co bys zrobił na moim miejscu, by ów wodę uzdatnić? Czy zrobić najpierw badania wody?

W badaniach nie wyjdzie Ci nic innego od informacji które wodociąg podaje. Zadzowń albo sprawdź ich stronę internetową. Muszą podawać skład wody. Twardość nie zmieni się pomiędzy wodociągami a Twoim kranem. Na 99% woda spełnia normę twardości (od 50 - 500mg). Więc określenie "uzdatanienie" jest formalnie nie na miejscu. Bo ta woda nie jest niezdatna do użytku. A że powoduje pewną uciążliwość, to inna para kaloszy.

Jedynym rozwiązaniem jest właśnie zmiękczanie, czyli usunięcie tej twardości z wody.

Wiesz, ja nie wierzę w te kapitalistyczne badziwia ;) Sól, bezsensowna woda do kanalizacji... nie jestem ekologiem, ale to mnie wk.. ;)

A co myslisz o produktach tej Firmy, jak już tak szczerze rozmawiamy:

http://wodrad.com/

Dobry zmiękczacz z przeciwprądową regeneracją na pojedyńczą regeneracje zuzyje bardzo mało wody. Żebyśmy tylko tyle wody na tym świecie marnowali.

Pomyśl ile wody zużyjesz na szorowanie swoich sprzętów, kabin prysznicowych, ile kapitalistycznej chemii zuzyjesz na szorowanie itd itp. Widzisz jedną strone obrazka tylko.

Dla Twojej wiadomości, wodociąg uzdania wodę na filtrach. Które co jakiś czas .... płucze. Są często wypełnione kapitalistycznym badziewnym .... piaskiem. I bezsensowan woda do kanalizacji.

W powyższym linku widzę odżelaziacze, odmanganiacze. Stosowane do uzdatniania wody studziennej.

Tego z pewnością nie potrzebujesz do wody wodociągowej.

Jeszcze raz. Rozważasz zmiekczanie? Podaj twardość i zuzycie wody w wątku obok. Są tam uczciwi sprawdzeni sprzedawcy którzy przedstawią różne oferty bez owijania w bawełnę o stosunkach jakości do ceny.

• Like 1

Dobry zmiękczacz z przeciwprądową regeneracją na pojedyńczą regeneracje zuzyje bardzo mało wody. Żebyśmy tylko tyle wody na tym świecie marnowali.

Pomyśl ile wody zużyjesz na szorowanie swoich sprzętów, kabin prysznicowych, ile kapitalistycznej chemii zuzyjesz na szorowanie itd itp. Widzisz jedną strone obrazka tylko.

Dla Twojej wiadomości, wodociąg uzdania wodę na filtrach. Które co jakiś czas .... płucze. Są często wypełnione kapitalistycznym badziewnym .... piaskiem. I bezsensowan woda do kanalizacji.

W powyższym linku widzę odżelaziacze, odmanganiacze. Stosowane do uzdatniania wody studziennej.

Tego z pewnością nie potrzebujesz do wody wodociągowej.

Jeszcze raz. Rozważasz zmiekczanie? Podaj twardość i zuzycie wody w wątku obok. Są tam uczciwi sprawdzeni sprzedawcy którzy przedstawią różne oferty bez owijania w bawełnę o stosunkach jakości do ceny.

Idealnie wytłumaczone :yes: