saikomiki 06.08.2019 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Hej, doświadczenie mam minimalne (zamontowałem sztuk jeden zestawu grohe). Teraz moja druga połówka chce w drugim kibelku mieć kamień ('rusty'). Płytki są ładne, piękne ale bardzo nierówne, no bo to kamień. Obawiam się, że mata wygłuszająca (5mm) nie wystarczy, by misa na tym dobrze siedziała. Myślałem, też o 'wycięciu' pod samym obrysem misy tych płytek i wklejeniu tam zwykłej płaskiej glazury. Ktoś poratuje być może prostszym pomysłem, jak sobie z tym poradzić? Efekt końcowy mniej więcej ma wyjść coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.08.2019 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Frez do betonu i zeszlifowanie -również obrysu misy. Innym wyjściem jest zakup kotwy chemicznej i wypełnienie obrysu misy (wypełnienie i wygładzeniu wszelkich nierówności) Dlaczego kotwa? - najtańszy materiał o dużej twardości z dobrym aplikatorem. Lub połączenie obu metod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 06.08.2019 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Niczego nie wycinaj na kształt miski , bo dobrze tego nie zrobisz . Montuj miskę na kamień tak jak jest . Zamiast maty wygłuszającej użyj silikonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts