leklerk3 07.08.2019 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 WItam, Panowie przy obrabianiu swojego balkonu popełniłem pewien błąd tj. Balkon został ocieplony od spodu i wszystkich boków natomiast na górę nie dałem żandego ocieplenia. Na gołą zagruntowaną płytę betonową poszła wylewka około 7 centymetrów ze spadem i raczej nie ma już miejsca na dodanie na nią jakiegoś styroduru czy czegoś takiego i wylanie kolejnej warstwy wylewki. Co teraz w takiej sytuacji? Czy faktycznie straty ciepła są duże przy braku izolacji termicznej od góry? Z tego co mi się wydaje, to kiedyś się w ogóle nie izolowało balkonów i nie było trragedii ? Czy może się wypowiedzieć ktoś kto nie ma takiego ocieplenia górnej części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 07.08.2019 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 jak nie masz ocieplenia ze wszystkich stron, to tak jakbys nie miał wcale. bedzie zimna podłoga przy oknie i straty ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leklerk3 08.08.2019 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 Aż tak to chyba nie do końca z tym że jakbym nie miał wcale. Widzialem symulacje takiej termoizolacji i przeplywu ciepła i jednak cośtam daje ocieplenie spodu i boków. Wczoraj sprawdzalem i do otworów odwadniających na drzwiach balkonowych mam jeszcze jakies 8 cm i myslalem zeby dac tam jeszcze chociaz z 3 cm styroduru i zalać z 3 -4 cm kolejne wylewki. Tylko pytanie czy płyta balkonowa wytrzyma tyle dodatkowej posadzki (w sumie byloby okolo 11cm a to jednak jest masa). Balkon ma 3,6 x1m. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 11.08.2019 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 Aż tak to chyba nie do końca z tym że jakbym nie miał wcale. Widzialem symulacje takiej termoizolacji i przeplywu ciepła i jednak cośtam daje ocieplenie spodu i boków. Wczoraj sprawdzalem i do otworów odwadniających na drzwiach balkonowych mam jeszcze jakies 8 cm i myslalem zeby dac tam jeszcze chociaz z 3 cm styroduru i zalać z 3 -4 cm kolejne wylewki. Tylko pytanie czy płyta balkonowa wytrzyma tyle dodatkowej posadzki (w sumie byloby okolo 11cm a to jednak jest masa). Balkon ma 3,6 x1m. Co sądzicie? To skuj te poprzednie 7 cm bo nie wiem po co to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swiru201 17.12.2019 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Mam podobny problem ale już wszystko wykończone, balkon ocieplony od dołu i z boku a na górze wylewka hydroizolacja i płytki pod oknami wewnątrz strata ciepła jest duża 16 st jakieś 40 cm od okna przy podłodze gdy w pokoju jest 21 teraz szukam sposobu jak to poprawić bez wymiany okna. Np poprzez podkucie wylewki od wewnątrz i zapianowanie a jeżeli bedzie miejsce to włożenie xps i pianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts