Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa i ogrzewanie Ferroli czy warto ?

baczan

Recommended Posts

Chcę wymienić ogrzewanie w domu z kotła na paliwo stałe na pompe ciepła. Mam już zakopany kolektor w ziemi prawie 1km. Dodatkowo do wspomagania posiadam własną fotowoltaikę. No i na ten moment stoję przed wyborem pompy. Cześć instalacji w domu to grzejniki przewymiarowane aby mogły pracować przy 45 stopniach. Do drugiej części chciałem założyć klimakowektory i podlaczyc to wszystko pod rewersyjną pompe ciepła tak aby uzyskac również chłod z klimakonwektorów. Przebrnąłem przez kilka firm i zaciekawiła mnie oferta ferroli - wszystko jednego producenta: Pompa HXW LT IP + Klimakonwektory JolluPlus 2. Co o tym sadzicie ? Rozwazałem jeszcze inne rozwiązania typu purmo i inna pompa. (te klimakonwektory maja male gabaryty i znakomicie wpasowują się w miejsce po grzejnikach)

• 1 month później...

Witam,

Jeżeli zastanawia się Pan nad wyborem sprawdzonej gruntowej pompy ciepła, zachęcam także do zapoznania się z ofertą pomp ciepła marki Junkers - Bosch z rodziny Bosch Compress. Nasze gruntowe pompy ciepła, cechują się solidnym wykonaniem oraz posiadają wysokiej klasy sprężarkę i wymiennik ciepła. Gwarantuje to długą żywotność i wysoką sprawność wytwarzania energii cieplnej. Marka Junkers-Bosch oferuje gwarancje na swoje pompy ciepła do 5 lat.

W sprawie doboru odpowiedniej pompy ciepłą zachęcam Pana do kontaktu z jednym z naszych Autoryzowanych Instalatorów. Kontakt do nich można znaleźć w wygodnej wyszukiwarce, dostępnej na stronie http://www.junkers.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod infolinią o numerze: 801 900 810. Więcej informacji o naszych pompach ciepła z rodziny Bosch Compress, znajduje się na stronie: http://www.junkers.pl/produkty

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant Junkers - Bosch