mihalski 08.08.2019 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 hej będę montował proste okapniki aluminowe na zadaszonej werandzie. Nawis dachu od boków 70 cm poza podłogę werandy , z czoła 35cm. czyli jak lekki deszcz do generalnie weranda sucha. Jak nawałnica z wiatrem do trochę wody na terasie będzie na pewno. Spadek solidny 4 cm na 3,7 m. Mam zamiar zastosować proste okapniki aluminiowe anodowane lub malowane proszkowo o kapinosie 30mm. Pytanie jak dołożyć gres do profilu alu. Załączam rysunek. Wydaje mi się , że logicznie było by wystawić gres 1 mm nad pionowy wąs profilu aby woda swobodnie spływała. Moj majster chciał podłożyćpłytkę gresową pod wąs ale wtedy przecież woda będzie zatrzymywać się na brzedu wąsa (to niby 1 mm ale wilgoć zostanie. Jeżeli chodzi o uszczelniacz - myślę nad zastosowaniem dekarskieog uczelniacza bitumicznego - tylko gdzie go nałożyć skoro płytka dojdzie do wąsa na styk co doradzilibyście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.08.2019 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.08.2019 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2019 hej będę montował proste okapniki aluminowe na zadaszonej werandzie. Nawis dachu od boków 70 cm poza podłogę werandy , z czoła 35cm. czyli jak lekki deszcz do generalnie weranda sucha. Jak nawałnica z wiatrem do trochę wody na terasie będzie na pewno. Spadek solidny 4 cm na 3,7 m. Mam zamiar zastosować proste okapniki aluminiowe anodowane lub malowane proszkowo o kapinosie 30mm. Pytanie jak dołożyć gres do profilu alu. Załączam rysunek. Wydaje mi się , że logicznie było by wystawić gres 1 mm nad pionowy wąs profilu aby woda swobodnie spływała. Moj majster chciał podłożyćpłytkę gresową pod wąs ale wtedy przecież woda będzie zatrzymywać się na brzedu wąsa (to niby 1 mm ale wilgoć zostanie. Jeżeli chodzi o uszczelniacz - myślę nad zastosowaniem dekarskieog uczelniacza bitumicznego - tylko gdzie go nałożyć skoro płytka dojdzie do wąsa na styk co doradzilibyście na tym filmie masz 100% odpowiedzi. i nie dekarski uszczelniacz tylko poliuretan. Sikaflex 11fc nie da sie lepiej tego zrobic. Renoplast+11FC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts