zasada1 26.10.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Wybudowałem dom pewnemu człowiekowi który nie miał żadnych zastrzeżeń, aż do chwili gdy przyszło do rozliczenia ostatniego etepu prac. No i wtedy się zaczęło że nie w terminie i tym podobne bzdety, i w ten sposób pozbyłem się 4000 zł. za moją cięszką pracę. Co począć ? Jak odzyskać te pieniądze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 27.10.2004 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Ciekaw jestem rad.Jest to odwrócenie wątków, jak inwestorowi wykonawca się opóźnia i jak go oprawić z pieniędzy. Za mało podałeś szczegółów.Czy mieliście umowę, czy faktycznie były opóźnienia i jakie i z czyjej winy.Rozpisz się trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.10.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 No własnie, napisz cos wiecej.... swoja drogą przeciez zdarzaja sie nieuczciwi inwestorzy, którzy czekaja tylko na to zeby nie zapłacic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2004 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Wybudowałem dom pewnemu człowiekowi który nie miał żadnych zastrzeżeń, aż do chwili gdy przyszło do rozliczenia ostatniego etepu prac... Wariant terrorystyczny ! Spal mu budę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 31.10.2004 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Na początku budowy trzeba określić (i zapisać) cenę całości z podziałem na poszczególne etapy (fragmenty) robót.Trzeba też zapisać sposoby ich wykonania.Rozliczać się kolejno w odstępach 1-2 tygodniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts