odaro 11.08.2019 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 Jak teraz jest z jakością podbitki PCV. Czy nadal po pewnym czasie promieniowanie UV powoduje wyblaknięcie plastyku. Czy może polecić jakiegoś producenta który po wielu latach się sprawdził. A co sądzicie o podbitce metalowej. Pruszynski oferuję jako podbitkę blachę trapezową https://pruszynski.com.pl/podbitka.php Rukki ma w ofercie metalową w takim samych panelach jak plastykowa https://www.ruukki.com/pol/dachy/produkty/akcesoria-dachowe/soffit-podbitka-dachowa/soffit Problem jest tylko taki że żaden wykonawca nie chce podjąć się montażu podbitki metalowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 11.08.2019 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabarbar1 13.08.2019 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Jestem miesiąc po montażu podbitki w plastiku (Bryza czarna).Wybrałem plastik i kolor, ze względu na konieczność malowania drewna co 5 lat, oraz ładny wygląd tego typu podbitki na praktycznie wszystkich zdjęciach w internecie.Mój dach jest dwuspadowy i wybrałem podbitkę równoległą do dachówki a nie prostopadłą do elewacji.Gdybym miał drugi raz wybrać podbitkę była by... drewniana i prostopadła do elewacji. Jest sporo krzywizn na podbitce i montażysta jak to bywa, mówił że nie jest w stanie zrobić lepiej skoro obróbka blacharska i krokwie są krzywe. Nie przeczę, faktycznie tak było i z pewnością tak będzie i u Ciebie.Następną zrobię drewnianą, choćbym miał tego nie malować do końca życia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał 89 20.08.2019 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Robiłem podbitkę drewnianą, PCV, w tynku na płycie osb, a także metalową. Najbardziej polecam metalową. Robiłem rukki i duża zaletą jest to, że możesz podać im dokładne wymiary paneli i później tylko układanka praktycznie bez odcinek. Panele wentylacyjne też mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts