Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drobny uszczerbek panela - jak naprawić?

Szczegolowy

Recommended Posts

Witam wszystkich,

W trakcie remontu mieszkania, podejrzewam, że Panowie składający meble przywalili mi w panel podłogowy. Sprawę zatuszowali białym akrylem. Myślałem, że to jeszcze jakiś zaległy brud od farby i starłem ten akryl. Pod spodem ukryło się coś takiego :

IMG_20190810_134326.jpg

Doradźcie proszę jak to zatuszować i zabezpieczyć, żeby Panel nie napuchł od wody w czasie mycia podłóg. Myślałem o tym, aby postarać się wyczyścić ten akryl w całości i wpuścić tam małą kropelkę lakieru bezbarwnego. Ewentualnie może jakiś kit? Ale kity się brudzą...

Proszę o poradę :)

Są sposoby - najprościej to :https://allegro.pl/kategoria/podlogi-panele-podlogowe-46161?string=Zestaw%20naprawczy%20do%20Paneli&bmatch=engag-global-var-n-dict4-eyesa-bp-hou-1-3-0730

Zestaw naprawczy do Paneli kupisz najtańszy to i tak będziesz miał na długo i w razie problemów również naprawisz.

Pozdrawiam

Polecam to samo co kolega wyżej. Sam sprawiłem sobie taki zestawik do załatania kilku odprysków na panelach i powiem Ci, ze 10 min po aplikacji ciężko mi było odnaleźc miejsca, które były uszkodzone.

A ten wosk nie jest bardziej świecący? Nie brudzi się i nie zmywa podczas mycia podłóg?

Dziękuję za szybką odpowiedź. Czy taki wosk nie brudzi się? Kiedyś zakitowałem kawałek panela (innego) i po miesiącu ten kit wyglądał DRAMATYCZNIE.

To chemia syntetycznego wosku - nie brudzi się a ewentualne ubytki eksploatacyjne naprawia się w podobny sposób. Tym bardziej, że "Twój" ubytek jest niewielki.

• Like 1