RobieLazienke 12.08.2019 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Witam postanowiłem sie poradzić szanownych forumowiczów w jaki sposób mogę zamontować podwieszany stelaż do WC do ściany z dziurawki położonej węższym bokiem. W załączniku wizualizacja jak to ma wyglądać Wystarczy wzmocnić dokręcając np plyte OSB do sciany, lub podkuwając cegle do polowy i dając tam jakas mocna zaprawe (jaka?) ? Po drugiej strony jest kuchnia i płytki Wszelkie pomysły mile widziane i liczę na mocną łopatologie bo nie siedzę mocno w tematyce budowlanej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.08.2019 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Chcesz powiesić stelaż WC na ścianie gr.6cm i jeszcze ją podkuć? Wg mnie to się nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobieLazienke 12.08.2019 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) No wlasnie po to podkuc i dać jakis beton by ją wzmocic, no ale rozumiem ze to słaby pomysł.A kotwa chemiczna wystarczy? Wlasnie po to tu napisalem bu uzyskac jakies sugestie i propozycje Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez RobieLazienke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 12.08.2019 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Jaki dokładnie masz stelaż . Jaki model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 12.08.2019 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Oryginalnie mocowanie jest w jednym miejscu, kup ocynkowane kątowniki (np. ciesielskie) zamocuj je w kilku miejscach na kotwę chemiczną. Inna opcja to profile ocynkowane na wysokość stelaża który przymocujesz w kilku miejscach do sciany i dopiero do nich mocowanie stelaża. Wg mnie pierwsza opcja przy takiej ściance będzie bezpieczniejsza bo bardziej rozłożą się siły. Kucie to zły pomysł. Najlepiej byłoby przez ścianę się przewiercić na wylot ale skoro tam kuchnia to lipa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.08.2019 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Ja bym się dwa razy zastanowił zanim to zamocujesz do tej ściany, pytanie podstawowe to długość tej ściany i czy jest zbrojona? Ściana "6" się do mocowania nie nadaje, zastanawiam się jak masz podkute podejścia pod kanalize w tej ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts