Smialekpl 12.08.2019 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Witam, Prosze o rade doświadocznych fachowców. Czy w taki otwor bedzie można zamontować drzwi ukryte w otwor jak na zdjeciu? otwor na drzwi bedzie miec 65cm. Na czerwono zaznaczone to co chce usunać. Na zielono jakas belka drewniania? dla usztywnienia. Pomysl jest taki zeby w otwor ktory powstanie po usunieciu czerwonego pola bedzie stac akwarium o wymiarach 80x40 i caly ten otwor bedzie obudowany od frony płytą karton gips. Czy macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.08.2019 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Witam, Prosze o rade doświadocznych fachowców. Czy w taki otwor bedzie można zamontować drzwi ukryte w otwor jak na zdjeciu? otwor na drzwi bedzie miec 65cm. Na czerwono zaznaczone to co chce usunać. Na zielono jakas belka drewniania? dla usztywnienia. Pomysl jest taki zeby w otwor ktory powstanie po usunieciu czerwonego pola bedzie stac akwarium o wymiarach 80x40 i caly ten otwor bedzie obudowany od frony płytą karton gips. Czy macie jakieś propozycje? Co to są drzwi ukryte w otwór? Akwarium wysokości 80 cm? czym go doświetlisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smialekpl 12.08.2019 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) akwarium o szer. 80 i wys 40 ale to jest mało istotne. Na załączniku opisałem gdzie drzwi a gdzie akwarium. Słupek po środku bedzie miec 10x10 około. I Moje pytanie czy taka grubość pozwoli na osadzenie obok drzwi ukrytych? Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez Smialekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrick99 12.08.2019 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 wybacz, ale czy tam to piąty raz, i za cholere nie wiem, gdzie ty chcesz te drzwi upchać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smialekpl 12.08.2019 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Na niebiesko miejsce na drzwi. Na czerwono to co zostanie usunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.08.2019 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 akwarium o szer. 80 i wys 40 ale to jest mało istotne. Na załączniku opisałem gdzie drzwi a gdzie akwarium. Słupek po środku bedzie miec 10x10 około. I Moje pytanie czy taka grubość pozwoli na osadzenie obok drzwi ukrytych? Jak w bloczku 60 cm niecałym zmieścisz 80 cm akwa? I jeszcze słupek 10cm zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smialekpl 12.08.2019 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 na zdjeciu otwor mierzy kolumnami nosnymi ma 165 cm. Ja po lewej chce miec murek o wysokości 70cm i szerokosci 100cm. Po prawej stronie na murku słupek do sufitu o szer 10cm. Na otwor na drzwi zostaje 65cm. Ciasno ale skrzydło 55cm mi wystarczy. za murkiem od wnętrza pomieszczenia (schowka) bedzie stelaz i na nim bedzie stac akwarium. Mi chodzi o ten słupek oddzielajacy "okienko na akwarium" a otwor na drzwi. Czy bedzie zachowana odpowiednia jego sztywność tak aby można było zamontować ościeżnice ukrytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.08.2019 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 10cm słupek z gazobetonu i to jeszcze wycinany nie będzie niczego trzymał. Jak już to ościeżnica będzie trzymała słupek. Jeżeli w ogóle uda się wyciąć dziurę aby został "słupek". Ja bym ciął po całości dziurę pod akwa i wstawił potem na krawędzi coś np drewniane lub stalowe do czego zamocujesz drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smialekpl 12.08.2019 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 ok dzieki. tak chyba zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts