Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Potrzebuję na dobudówkę blachę taką jaką przykryty zostął dom 30 lat temu

Tomaszwoy55

Recommended Posts

Witam. Do istniejącego domu który ma 30 lat dobudowałem dodatkową klatkę schodową + 2 pomieszczenia gospodarcze. Teraz będę chciał wykonać zadaszenie. Czy dostanę w tych czasach taką blachę falowaną?

Miałem zmieniać całe pokrycie dachowe, jednak podpowiedziano mi iż lepiej będzie jeśli wyczyszczę a następnie pomaluję obecne pokrycie dlatego iż jest bardziej wytrzymała blacha z przed 30 lat a niżeli obecna blachodachówka. Też tak myślicie?

Wzór/wielkość, (kolor jeśli z RAR ) to nie będzie problemu dorobić w każdym zakładzie produkującym blachy. Nie ma najmniejszego problemu ja dorabiałem po 8 latach - blachę musiałem zamówić Ruukkki pural mat. 30 lat - aby walce mieli dostępne (niekiedy bardzo zbliżone).

Wzór/wielkość, (kolor jeśli z RAR ) to nie będzie problemu dorobić w każdym zakładzie produkującym blachy. Nie ma najmniejszego problemu ja dorabiałem po 8 latach - blachę musiałem zamówić Ruukkki pural mat. 30 lat - aby walce mieli dostępne (niekiedy bardzo zbliżone).

Dzięki. Czyli nie ma się co martwić o dorobienie blachy bo nie będzie raczej problemu. Jesli chodzi o kolor to zamówie jaki mi sie podoba i na taki kolor pomaluje resztę dachu bo i tak muszę to zrobić.

• 3 weeks później...

Dzień dobry,

W ofercie Blachy Pruszyński znajdzie Pan wiele wzorów blach trapezowych jak i blachodachówek.

Na pewno znajdzie Pan coś podobnego, do posiadanej już przez Pana blachy.

Zachęcam do odwiedzenia naszej strony internetowej:

* blachy trapezowe: https://pruszynski.com.pl/blachy-trapezowe-profile-dachowe.php

* blachodachówki cięte na wymiar: https://pruszynski.com.pl/blachodachowki.php

* blachodachówki panelowe: https://pruszynski.com.pl/blachodachowki-panelowe.php

Wszystkie produkty oferujemy w bogatej gamie kolorystycznej i rodzajach powłok (połysk, mat gruboziarnisty, PURMAX, PURLAK, PURMAT).

• 1 year później...
Witam. Do istniejącego domu który ma 30 lat dobudowałem dodatkową klatkę schodową + 2 pomieszczenia gospodarcze. Teraz będę chciał wykonać zadaszenie. Czy dostanę w tych czasach taką blachę falowaną?

Miałem zmieniać całe pokrycie dachowe, jednak podpowiedziano mi iż lepiej będzie jeśli wyczyszczę a następnie pomaluję obecne pokrycie dlatego iż jest bardziej wytrzymała blacha z przed 30 lat a niżeli obecna blachodachówka. Też tak myślicie?

Pewnie, że dostaniesz! Zerknij na tę stronę, duży wybór blach: :spam:

Edytowane przez Greengaz