kris2682 13.08.2019 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 WitamProszę o radę zacne grono. Stoję przed wyborem dachowki ceramicznej na dach wielospadowy. Upatrzylem sobie Creaton Premion czarna matowa angobowana. Ktoś ma,może coś o niej napisać? Obawiam się o jej jakość, w necie napotkałem sporo postów z lat 2015/2017, że były problemy. Ludzie pisali, że w słońcu pojawiają się dziwne białe plamy. Co więcej ani dostawca ani producent nie uznali reklamacji. Proszę jeśli ktoś coś wie będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nowy25 16.10.2019 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Dobry wieczór;Dawno tu nie zaglądałem ale akurat taką dachówkę mam od 2013 roku , dachówka bez zarzutu, dom parterowy , dach koperta 380m2.Do zobaczenia na żywo w Jaworznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 26.07.2022 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Poszukuję druku gwarancyjnego z firmy Creaton z 2014 roku. Może ktoś posiada takowy dokument, w którym są wyszczególnione warunki gwarancji. Będę wdzięczny, gdyż wznawiam walkę z Creatonem. Creatona nie polecam ze względu na podejście do klienta. Reklamuję dachówki Creaton Premion Finese , które stają się z roku na rok coraz bardziej białe z powodu wewnętrznych mikropęknięć / wykwitów. Mikropęknięć przybywa, dach coraz to bardziej szary zamiast błyszcząco czarnego, a firma Creaton stwierdziła, że cytuję "Nie możemy uznać, że zgłoszona przez Państwa wada dachówek, jest wadą podlegającą reklamacji w ramach gwarancji, gdyż ma ona charakter wyłącznie estetyczny." Wspomnę jedynie, że dachówkę zakupiłem w 2009 roku. w 2014 roku została wymieniona z dokładnie tego samego powodu, który pojawił się ponownie.Przypadek, że z dachówką dzieje się ciągle to samo?Ciekawym jest również fakt, iż w 2020 roku w nowych warunkach gwarancyjnych jest dokładnie opisane wyłączenie z gwarancji cech estetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabRinka 07.09.2022 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2022 Poszukuję druku gwarancyjnego z firmy Creaton z 2014 roku. Może ktoś posiada takowy dokument, w którym są wyszczególnione warunki gwarancji. Będę wdzięczny, gdyż wznawiam walkę z Creatonem. Creatona nie polecam ze względu na podejście do klienta. Reklamuję dachówki Creaton Premion Finese , które stają się z roku na rok coraz bardziej białe z powodu wewnętrznych mikropęknięć / wykwitów. Mikropęknięć przybywa, dach coraz to bardziej szary zamiast błyszcząco czarnego, a firma Creaton stwierdziła, że cytuję "Nie możemy uznać, że zgłoszona przez Państwa wada dachówek, jest wadą podlegającą reklamacji w ramach gwarancji, gdyż ma ona charakter wyłącznie estetyczny." Wspomnę jedynie, że dachówkę zakupiłem w 2009 roku. w 2014 roku została wymieniona z dokładnie tego samego powodu, który pojawił się ponownie. Przypadek, że z dachówką dzieje się ciągle to samo? Ciekawym jest również fakt, iż w 2020 roku w nowych warunkach gwarancyjnych jest dokładnie opisane wyłączenie z gwarancji cech estetycznych. Proszę o kontakt. Możemy sobie pomóc. Napisałam do Pana na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buduje-dom 19.12.2022 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Zakupiłem tę dachówkę rok temu, zamontowałem w tym roku na przełomie czerwca/lipca. Na ten moment jest w porządku. Mało tego, musiałem dokupić kilkaset sztuk, bo brakło, i trzeba przyznać, że Creaton trzyma pigment w każdej partii. Mam dachówki z 2019 i 2022 na jednej połaci i jest ten sam odcień. Wybrałem akurat Premion bo jest produkowany w Niemczech, a nie w Polsce. Dachówka jest ładna, bardziej grafitowa w słońcu, niż czarna. Nie chciałem dachówek, które oślepiają oczy, a w słońcu świecą na biało, dlatego wybrałem mat.Słyszałem o tych problemach białych plam w ubiegłych latach. Sprzedawca sam o niej wspominał i dotyczyło to głównie dachówek Titania. Według niego była to wina producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peper0 11.02.2024 02:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2024 Też mam problem z cereaton premio. Czarna angoba. Po 3 latach od położenia dach zaczął się robić niejednolity. Z bliska widać, że powłoka na dachówkach jest spękana, na każdej w nieco innym stopniu, stąd różnice w odcieniach. Składam reklamację do producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts