BeginEnd 14.08.2019 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Cześć, Opis sytuacji: Sąsiedzi kilka pięter wyżej mają zadaszenie balkonu i problem pojawia się z tym że z ich daszku skapują wielkie krople. Pierwotnie zrobiłem zadaszenie z blachy. Po dwóch dniach nocnych opadów z bólem serca i ogniem w oczach zdemontowałem poszycie - no cóż za głupotę się płaci. Potem pomyślałem o poliwęglanie komorowym, ale mając mały kawałem przetestowałem go podczas następnych opadów. Hmmm... zamiast głośnego dzyń-dzyń-dzyń było głośne łup-łup-łup. No znów nie za bardzo I teraz, zamiast najpierw robić wolę się spytać czy ktoś ma doświadczenia z doświadczenia z poliwęglan litym albo plexi jako zadaszenie balkonu albo podobnego miejsca? Jaka grubość zapewni odpowiednie tłumienie? 8mm? 10mm? Szukałem w internecie i na forum, ale konkretnej informacji nie znalazłem o litym poli czy plexi. Jedynie info że poliwęglan komorowy jest głośny... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeginEnd 14.08.2019 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Zmień kont tego daszku w miejscu uderzania kropel tak aby krople spadały na niego nie prostopadle a pod znacznie mniejszym kontem. Kont był maks jaki mógł być czyli ok 20 stopni. Tutaj nic nie wykombinuję, po prostu nie ma miejsca. Ale dzięki za sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 14.08.2019 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 skróć swój daszek tak aby krople z daszku sąsiada leciały w dół i nie uderzały o twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeginEnd 14.08.2019 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) Mi chodzi o kont nie całego dachu ale tylko tego miejsca gdzie uderzają krople. uderzają po większości obszaru w zależności od siły i kierunku wiatru. Nawet jak nie miałem zadaszenia to na balkonie widać było jak krople spadają, a spadają nawet pod same okno dość często. Może żeby uzmysłowić problem podlinkuję zdjęcie które to opisuje lepiej niż 1000 słów Wracając do tematu: czy ktoś ma doświadczenie czy i jakiej grubości poliwęglan lity albo plexi da radę sensownie to wytłumić? Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez BeginEnd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 14.08.2019 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Każdy materiał który wymieniłeś sam pełni role bębna, trzeba od góry osłonić go materiałem rozpraszającym krople przed uderzeniem np sztuczną murawą , albo od dołu materiałem wygłuszającym identycznie jak w autach. ew drewno i materiały drewnopochodne dużej grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 14.08.2019 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Przy elewacji którą pokazałeś zakładam, że będziesz miał zakaz montażu jakiegokolwiek daszka ze względu na estetykę budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts