maci1981 15.08.2019 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2019 Dzień dobry, Mam możliwość pozyskania znacznej ilości profili aluminiowych Bosch Rexroth 90x45 takich jak tu:https://uk.rs-online.com/web/p/tubing-struts/4938353/ Chciałbym z nich zbudować konstrukcje tarasu i schodów wejściowych. Zamierzam przy pomocy świdra wykonać punktowe fundamenty pod regulowane nogi. Na nich będzie opierała się kratownica z profili. Czy ktoś spotkał się z podobnym rozwiązaniem? Proszę bardziej doświadczonych kolegów o opinie, czy ma to sens? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 15.08.2019 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2019 konstrukcyjnie może ma sens choć zdradź jak zamierzasz to połączyć ze sobą? Bo spawanie jak i specjalne łączniki do tego systemu to będzie droga zabawa. Pozostaje też kwestia estetyki - dla mnie nieco dyskusyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maci1981 15.08.2019 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2019 Łączniki młoteczkowe mam i generalnie wszystko aby to poskładać. Konstrukcje planowałem obudować deskami tarasowymi. Proszę o opinię pozostałych. A może ktoś wykonał coś podobnego? Nogi wyglądają tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maci1981 16.08.2019 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Zrobię po swojemu... Świdrem dziury , nasypie gruzu i zaleje betonem punktowo. Dam na to bloczki fundamentowe i przykręcę regulowane nogi. Potem zrobię szachownice z profili i na to deskę. Tak samo wykonam schody. Zobaczymy jak to wyjdzie. Tutaj kolejny raz proszę Was Szanownych o minusy takiego rozwiązania. Chciałbym poznać opinie dlaczego nie... Może jestem głupiutki w sprawach budowlanych, ale nie widzę tu (-) Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maci1981 18.08.2019 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Jestem zarejestrowany na forum od 2011 a od początku je obserwuje. Czy ono jest już martwe? Wszyscy już tylko FB?Tyle czasu i jedna odpowiedz experta. Szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 01.10.2019 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 I jak Ci to wyszło? Masz jakieś foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts