zwireqq 17.08.2019 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Witam, Miesiąc temu firma meblarska wykonała i zamontowala dla mnie kuchnie na wymiar, ale po miesiącu i umiarkowanym użytkowaniu na frontach jest już 15 miejsc w których farba/lakier odpadły od frontu, są to plamki o średnicy może 2-3 milimetrów, płytkie na grubośc warstwy farby ale bardzo widoczne na czarny frontach. Najgorsze jest to, że nie wiem kiedy to się dzieje i znajduje nowe powstałości "po fakcie", Jedną plamke powiększyłem odskrobując dalej farbe paznokciem bez problemu. czy to przypadłość matowych frontów? czy firma meblarska coś sknociła?, Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych powstałych w czasie użytkowania kuchni, ale z drugiej strony gdybym czuł, że czymś uderzyłem we front albo zarysowałem to był byłtego świadomy a tak jak mówie ja znajduje te nowe "plamki" odpadającej farby po fakcie. Dodam, że wszystkie te plamki znajdują się na dolnych frontach Czy mam podstawe, żeby zgłosić reklamacje i czy jest wogóle jakakolwiek szansa, że mi ją uznają a nie zrzucą to na złe użytkowanie kuchni? dołączam kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 17.08.2019 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Koniecznie reklamuj. To jest jakiś dramat. Po półtora roku mam JEDEN odprysk, wyraźnie mechanicznie wywołany. A to żadne cud meble, normalne od wiejskiego stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 23.08.2019 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 Paproki to lakierowały. Być moze bez podkładu lub na tłustą powiechnię albo zły lakier etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.rowek 11.09.2019 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Witam, Miesiąc temu firma meblarska wykonała i zamontowala dla mnie kuchnie na wymiar, ale po miesiącu i umiarkowanym użytkowaniu na frontach jest już 15 miejsc w których farba/lakier odpadły od frontu, są to plamki o średnicy może 2-3 milimetrów, płytkie na grubośc warstwy farby ale bardzo widoczne na czarny frontach. Najgorsze jest to, że nie wiem kiedy to się dzieje i znajduje nowe powstałości "po fakcie", Jedną plamke powiększyłem odskrobując dalej farbe paznokciem bez problemu. czy to przypadłość matowych frontów? czy firma meblarska coś sknociła?, Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych powstałych w czasie użytkowania kuchni, ale z drugiej strony gdybym czuł, że czymś uderzyłem we front albo zarysowałem to był byłtego świadomy a tak jak mówie ja znajduje te nowe "plamki" odpadającej farby po fakcie. Dodam, że wszystkie te plamki znajdują się na dolnych frontach Czy mam podstawe, żeby zgłosić reklamacje i czy jest wogóle jakakolwiek szansa, że mi ją uznają a nie zrzucą to na złe użytkowanie kuchni? dołączam kilka zdjęć [ATTACH=CONFIG]433643[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]433644[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]433645[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]433646[/ATTACH] Jeżeli jesteś pewien, że nie uderzyłeś, to jest to wada/zła jakość materiału-błąd przy pokryciu farbą. Reklamuj koniecznie, od tego są właśnie gwarancje, nie tylko na zawiasy, a i tu też mogliby Ci przecież zarzucić, że się na nich "wieszałeś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józeffo1719516521 15.09.2019 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2019 Nie wahałbym się ani chwili i żądał wymiany całych frontów - to będzie iść dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts