mermaid 26.08.2019 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Czy dobrze zrozumiałam, że to matowienie powinno zostać wykonane po ostatnim położeniu warstwy lakieru? Jeżeli tak, to kolejny przykład na to, ze trafiłam na niebywałego partacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 08.09.2019 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2019 matowi się lakier aby kolejna warstwa lepiej się trzymała, albo po lakierze podkładowym żeby wygładzić podniesione "włoski" . Różnie to bywa ale z reguły każdy producent na opakowaniu podaje dokładny sposób nakładania poszczególnych warstw łącznie z tym czy dany lakier wymaga matowienia międzywarstwowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 12.09.2019 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Czy dobrze zrozumiałam, że to matowienie powinno zostać wykonane po ostatnim położeniu warstwy lakieru? Jeżeli tak, to kolejny przykład na to, ze trafiłam na niebywałego partacza. nie. Matowienie następuje przed ostatnią warstwą lakieru. Jednak zależnie od sytuacji nie zawsze jest to konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts