ciasteczka 18.08.2019 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Witam Panów i Panie. Montuje w WC sufit podwieszny z podswietleniem dookola scian. Tzn sufit bedzie odsuniety od scian o ok 2 cm, taki sobie "kanał świetlny". Zastanawiam sie czy moge zamontowac nad tym sufitem wyciag do WM, wowczas powetrze byloby wciagane obwodowo "kanalem swietlnym". Czy jednak kobieczny jest widoczny anemostat w suficie. Z gory dziekuje za Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 18.08.2019 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Nie widzę przeszkód, mam podobnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 18.08.2019 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Tylko ze pozbywasz się możliwości regulacji robiąc w taki sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 18.08.2019 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Dzięki za odpowiedzi. Stermaj:Jak rozwiązałeś kwestię regulacji? Zamontowałeś na końcu rury anemostat?Będę wdzięczny za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 18.08.2019 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 A mam jeszcze jedno pytanko.Tym razem kuchnia i obniżony sufit. Anemostat wywiewny w rogu pięknie zamontowany. Będę miał lodówkę side by side zabudowaną w meblach. Wentylacja lodówki przez przestrzeń za meblami do kratki w suficie. I tutaj pytanko. Ciepłe powietrze wędruje w przestrzeń nad sufitem o kubaturze - 4,2 x 3,0 x 0,2 m ~ 2,5 m3. Fajnie by było to ciepło wykorzystać, w szczególności zimą, zaś latem odprowadzić, by temperaturka niepotrzebnie nie rosła. Czy mógłby ktoś doradzić czy zrobić tam jakiś dodatkowy wyciąg nad sufitem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 19.08.2019 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Dzięki za odpowiedzi. Stermaj: Jak rozwiązałeś kwestię regulacji? Zamontowałeś na końcu rury anemostat? Będę wdzięczny za informacje. Nie mam regulacji z kibelka wychodzi rura 75 przez 2 kondygnacje bo wszystkie klamoty są na strychu. Zawsze można coś włożyć do rury podczas pomiarów, aby wyrównać przepływy. Mnie wyszło ok więc nic nie regulowałem. Podczas późniejszej eksploatacji nie trzeba już nic regulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 20.08.2019 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Dzięki za infoJa przez to że sufit jest odsunięty od ściany o ok2.5 cm to mam możliwość regulacji anemostatem hehe, tak to sobie wykombinowałemPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts