miro72 18.08.2019 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Kłaniam się. Chciałbym nareszcie zrobić coś z płotem od frontu chałupy. Póki co mam tam szkielet pod płot do zabudowy - pospawany i stojący od dwu lat. Chciałbym przymocować do konstrukcji sztachety w kształcie i rozmiarze określonym przez Lepszą Połowę. Pod sztachetami chciałem zrobić podmurówkę z kostki granitowej, która została mi po brukarzach. I tu dochodzimy do meritum. Podmurówki będzie dokładnie 10 metrów. Dostałem ofertę na zrobienie tejże. Oferta obejmuje wykopanie pełnego fundamentu i ułożenie kostki brukowej (dwie na szerokość, trzy na wysokość). Koszt - 8 000 złotych :-/ Podobno fundament musi być, choćby na nim miało leżeć tylko po jednej kostce. Dlatego myślę nad tym co zrobić aby było taniej i porządnie. I co zrobić aby jednak nie kopać na 80 cm. Wymyśliłem ułożenie na zagęszczonym gruncie dużej kostki / buców granitowych - bez kopania i bez spoinowania. Tyle że nie jestem przekonany czy będzie to sensownie wyglądać a jakoś nie mogę znaleźć zdjęć kostek bez spoiny. Jeśli ktoś mógłby coś zasugerować, z góry uniżenie dziękuję. Temat chciałbym ogarnąć przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts