anzelm 19.08.2019 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Witam. Mam pytanie dotyczące wykonania ocieplenia poddasza. Jeszcze kilka dni temu byłem pewien że ocieplenie poddasza będę wykonywać z wełny mineralnej 18tki pomiędzy krokwiami oraz dodatkowo 5tki na stelażu przyklepane karton-gipsem. Dwa dni temu przyjechał do mnie Pan z firmy która zajmuje się wykonywaniem docieplenia poddaszy celulozą. Człowiek opowiadał (chyba znał się na robocie) że celuloza jest o wiele lepszym rozwiązaniem od wełny mineralnej (lepiej dolega, wdmuchiwana pod ciśnieniem więc nie ma mostków termicznych, obojętna dla naszego organizmu, niepalna). Czy ktoś z Państwa miał może wykonywane docieplenie celulozą? Jak to wyglądało? Czy uprzednio trzeba mieć zamontowane płyty karton - gips aby wdmuchiwać w przestrzenie? Nie za bardzo wiem jakby to miało się odbywać w moim przypadku gdzie mam gołe krokwie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 19.08.2019 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Dokładnie tak... Najpierw trzeba zbudować, aby celuloza miała na czym się trzymać, bo przecież lewitować nie bedzie Jest wiele tematow zarówno tutaj jak i w sieci o wdmuchiwanu celulozy. Proszę poszperac, poczytac, pooglądać filmiki na pewno to rozjaśni sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts