Marqs22 19.08.2019 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Witam, chce postawić wiatę na podjeździe. Ma ona stać na kotwach. Pytanie jest takie: jak najlepiej osadzić kotwę? Jasne, wyjąć kostkę brukową. Ale pod nią jest utwardzenie. Czy mam wygrzebywać ten cały tłuczeń żeby zalać to betonem i osadzić kotwę? Może jest jakiś inny patent? Pewnie jest jakiś banalnie prosty Dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 19.08.2019 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Nie wiem czym kryta ta wiata ale nawet jesli czymś lekkim to i tak podczas wichur słupy muszą być bardzo stabilnie osadzone wieec samo wbicie czegokolwiek nie wystarczy, a tymbardziej przykrecenie do bruku. Musisz to wybrac i zalac betonem, jesli dach łączony z budynkiem to conajmniej ponizej strefy przemarzania. Jesli wiata wolnostojącą to mysle ze 70cm wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.08.2019 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Raczej musisz trochę wybrać tłucznia, bo w grubości kostki to mała wysokośc wyjdzie zakotwienia. Takie klocki powinny mieć ze 25-30cm głębokości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marqs22 19.08.2019 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Dzięki. Nie pocieszyliście mnie. Czeka mnie niezła dłubanina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.08.2019 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Lekka wiata wymaga masywnego zakotwienia ze względu na możliwość poderwania przez wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts