Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kocioł kondensacyjny Ariston

rico89

Recommended Posts

Witam, czytam forum od dawna nie udzielając się za bardzo lecz chyba w końcu potrzebuje trochę pomocy. A wiec: dom 100m2, parter, 20cm styropianu w stopie ścianie zewn i pod wylewka, że went.mech, 100% podlogowka. Muszę kupić pięć na gaz tak do 6 tys żeby się zmieścić kocioł +zasobnik +automatyka. Podobają mi się trzy:

1)immergas 12kw - niska modulacja, dobra cena

2)junkers compact 12kw - ponoć to już nie ten sam junkers co kiedyś

3) ariston GENUS ONE SYSTEM 24 - w sumie to przez niego założyłem ten temat, bo byłem przekonany do immergasa ale znalazłem tego aristona. Wiem że 24kw mi nie potrzebne, ale min ma 2.3kw, cena dobra, automatyka że sterowaniem przez neta itp. Wiem że nie popularny kocioł i tylko teraz pytanie czy jest jakiś powód tego? napiszcie mi proszę żebym nie kombinował i brał immergasa bo nie potrzebnie się napalilem na tego aristona hehe.

Dzięki za pomoc.

• 3 weeks później...

Witam,

Zachęcam Pana również do zapoznania się z gazowymi kotłami kondensacyjnymi dwufunkcyjnymi z rodziny Cerapur oraz Bosch Condens marki Junkers - Bosch. Posiadamy szeroką ofertę kotłów, więc nasz Autoryzowany Instalator dobierze Panu kocioł o odpowiedniej mocy dla budynku o powierzchni 100m2. Kotły Cerapur cechują się wysoką jakością wykonania oraz szeroką modulacją mocy palnika.

W sprawie doboru odpowiedniego kotła zachęcam do kontaktu z Autoryzowanym Instalatorem marki Junkers. Nasi specjaliści doradzą w doborze, jak również wykonają montaż. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810.

Zachęcam też do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się szczegółowe informacje odnośnie kotłów kondensacyjnych z rodziny Cerapur: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/

Pozdrawiam,

Konsultant Junkers-Bosch