lasgo2901 21.08.2019 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 Witam. Trochę szukałem po forum, ale nie znalazłem odpowiedzi. Poszukuję użytkowników, którzy użytkują pc pw w górach lub na polskim biegunie zimna czyli okolice Suwałk ( generalnie V strefa klimatyczna) Pochwalcie się: jaka pompa, wielkość domu, jakie ocieplenie, mniej więcej lokalizacja domu oraz zużycie energii potrzebnej do pracy pompy. Osobiście stoję przed wyborem pompy, a mieszkam w górach i mam trochę obaw czy pompa powietrze-woda da sobie radę, a jeżeli tak to czy przypadkiem nie zejdę patrząc na rachunki za energię. Dom ok 200m², 20cm styro, 25cm pur, 3szyby, grawitacja, całość podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.08.2019 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Wiem ,że w Szwajcarii pracują . Tam jest problem z dużą iloscią śniegu . Trzeba ją chronić przed lawiną z dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 22.08.2019 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Witam. Trochę szukałem po forum, ale nie znalazłem odpowiedzi. Poszukuję użytkowników, którzy użytkują pc pw w górach lub na polskim biegunie zimna czyli okolice Suwałk ( generalnie V strefa klimatyczna) Pochwalcie się: jaka pompa, wielkość domu, jakie ocieplenie, mniej więcej lokalizacja domu oraz zużycie energii potrzebnej do pracy pompy. Osobiście stoję przed wyborem pompy, a mieszkam w górach i mam trochę obaw czy pompa powietrze-woda da sobie radę, a jeżeli tak to czy przypadkiem nie zejdę patrząc na rachunki za energię. Dom ok 200m², 20cm styro, 25cm pur, 3szyby, grawitacja, całość podłogówka. Jasne, że da radę.... Zobacz ile pomp ciepła pracuje w Szwecji, czy Norwegii.... To chyba dobre referencje! Właściwie dobrana pompa ciepła sprawdzi się doskonale najwet w najbardziej wymagających warunkach. A okolice Zakopanego są często miejscem montażu pomp ciepła. Całe Podhale staje się coraz bardziej "ekologiczne". Trzeba po prostu wybrać odpowiednie urządzenie i odpowiednich specjalistów Masz budżet na inwestycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasgo2901 29.08.2019 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Jasne, że da radę.... Zobacz ile pomp ciepła pracuje w Szwecji, czy Norwegii.... To chyba dobre referencje! Właściwie dobrana pompa ciepła sprawdzi się doskonale najwet w najbardziej wymagających warunkach. A okolice Zakopanego są często miejscem montażu pomp ciepła. Całe Podhale staje się coraz bardziej "ekologiczne". Trzeba po prostu wybrać odpowiednie urządzenie i odpowiednich specjalistów Masz budżet na inwestycję? Jestem przed wykonaniem wszystkich instalacji wod-kan-co a więc i również szukam czym ogrzewać. Gaz odpada, bo go nie ma w pobliżu, pozostaje paliwo stałe i pompa. Węgiel odpadł, więc pozostaje pompa. Finanse nie pozwalają aby robić gruntówkę, więc pozostaje pc pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 30.08.2019 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Jestem przed wykonaniem wszystkich instalacji wod-kan-co a więc i również szukam czym ogrzewać. Gaz odpada, bo go nie ma w pobliżu, pozostaje paliwo stałe i pompa. Węgiel odpadł, więc pozostaje pompa. Finanse nie pozwalają aby robić gruntówkę, więc pozostaje pc pw. Dobry pomysł Formularz zgłoszeniowy do wycen bezpłatnych od Viessmann jest dostępny TUTAJ Jeśli masz jakiekolwiek pytania - słuzę pomocą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 19.09.2019 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Witam, Prawidłowo dobrana powietrzna pompa ciepła sprawdzi się do ogrzewania budynku w górach. Takie rozwiązanie ze względu na niższe roczne koszty ogrzewania w porównaniu do tradycyjnych rozwiązań ogrzewania budynku, jest obecnie jednym z najlepszych dostępnych rozwiązań na rynku. Oprócz niskich rocznych kosztów ogrzewania pompa ciepła gwarantuje także całkowicie bezobsługowa oraz ekologiczna praca. Niskie koszty ogrzewania pozwolą na zwrot wyższych kosztów inwestycyjnych na przestrzeni kilku sezonów grzewczych. Pompa ciepła dzięki zasilaniu darmowym ciepłem niskotemperaturowym wspomaganym energią elektryczną, pozwoli na uniezależnienie się od dostaw paliwa stałego oraz gazu. Kolejną zaletą pompy ciepła jest możliwość wykorzystania jej do chłodzenia budynku w sezonie letnim. Podsumowując wszystkie wyżej wymienione możliwości urządzenia - inwestycja w pompę ciepła jest bardzo korzystna i przyszłościowa. Marka Junkers-Bosch posiada w swojej ofercie sprawdzone pompy ciepła typu powietrze-woda z rodziny Bosch Compress. W sprawie doboru odpowiedniej wielkości najlepiej skontaktować się ze specjalistą. Nasi instalatorzy pomogą w doborze oraz ewentualnie wykonają instalację. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl/ znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od ich lokalizacji. Wystarczy w niej wpisać jedynie miejsce zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się wszystkie informacje odnośnie pomp ciepła: http://www.junkers.pl/produkty/pompy-ciepla/powietrzne-pompy-ciepla/ Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts