Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kradzie? na budowie - jak si? broni??

Recommended Posts

• 1 month później...
najlepiej gdy na budowie ktoś mieszka. np ekipa budująca po sąsiedzku. po zamontowaniu ogrzewania to juz konieczność. kupujac okna pamiętajmy ze majprościej przez okno dostac sie do wnętrza budynku. ostatnio modna jest metoda wiercenia dziury pod klamką i otwieranie wewnętrznej klamki zakrzywionym drutem.

Przykre ale prawdziwe. Mnie okradli (prawdopodobnie) pracownicy firmy "kogucik" ktorych mi polecono. Ci sami ktorym zlecilem prace remontowe i zniesienie kompletu pieknych drzwi drewnianych-wejsciowych do zamorowanej szczelnie piwnicy. Tylko oni wiedzieli co w tej piwnicy sie znajduje.

Policja stwierdzila wlamanie, spisala protokol i historia zostala zakonczona. Winnego nie znaleziono, chyba nawet nie szukano. Proponuje wszystkiego dogladac i miec oczy otwarte.

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Wojti dnia 2002-07-13 17:46 ]

Rozbijanie klodek i zamkow,przecinanie ogrodzeń bylo na porzadku dziennym,na budowach polozonych tuż przy lesie,dopoki w jednym z nie wykonczonych domow nie zamieszkali Ukraińcy.Teraz material na budowie leży tygodniami nie zabezpieczony i zupelnie nic nie ginie.

• 3 months później...

Witam z Chorwacji

ja planuje budowac dom w sposob ze sie z firmom lub wikonawcom umawiam na stan gotowi. Czyli to co w umowie musi bic. Jego sprawa jak dopilnuje robotnikow i zlodzieji. Po budowie poszczegulnog etapu to sasiad, lub podsluch i alarm z zawiadamianiem. Oprucz tego alarm ktori wlancza swiatlo i stwaza chalas.