mirekn 12.08.2002 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2002 Mam do utwardzenia ok. 150m dojazdu do działki. Facet, który sprzedawał działki usypał prowizorkę z gliny, gruzu i innego śmiecia. Po roku pojawiły się w drodze straszliwe dziury i wystające płyty betonowe.Co najlepiej sprawdza się na takiej drodze? Jakim materiałem najlepiej będzie wysypać ten dojazd: żużlem, tłuczniem ceglanym czy betonowym, a może pospółką. Czy ktoś utwardzał sobie drogę tymi materiałami i jak ona wygląda z perspektywy czasu. Jak to wygląda pod względem kosztów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.08.2002 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2002 Polecam żużel z jakiejś pobliskiej ciepłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 12.08.2002 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2002 Wsyp na spód gruby żużel, a na wierzch trochę drobniejszy, to nie zniszczysz sobie zawieszenia w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 12.08.2002 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2002 Ja utwardzałem okolo 80 metrow drogi (wcześniej była goła glina po pociągnięciu mediów) zrobiłem koryto, później ładowałem gruby tłuczeń z kopalni kamienia - i na to drobny żwir - niesort do zaklinowania - w sumie około 4000 - 4500 PLN i 13 KAMAZów [ Ta Wiadomość była edytowana przez: dnia 2002-08-12 16:50 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 12.08.2002 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2002 Ja utwardzałem okolo 80 metrow drogi (wcześniej byla goła glina po pociągnięciu mediów) zrobiłem koruto, później ładowałem gryby tłuczeń z kopalni kamienia - i nato drobny żwir - niesort do zaklinowania - w sumie około 4000 - 4500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbil 13.08.2002 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 Tak przy okazji czy wykonując drogę mieliście uzgodniony projekt drogi , bądź też warunki zjazdu, jednym słowem urzędowy papier(y) pozwalający "działać" na drodze. Pzdr MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babis 13.08.2002 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 Nie rób projektu drogi bo się wpakujesz w papiery, projekty, ekspertyzy itd.Zgłoszenie do gminy, że droge remontujeszJa utwardziłem 300 m dojazdu w sposób następujący:- koleiny- w koleiny gruz- na to żwirTaka droga musi się ustabilizować, czyli po zimie i na skutek użytkowania pojawią się dziury które będę wyrównywał żwirem, mam go tanio bo po 40 zł za 8 t z dowozem.Jeżeli w gruzie była cegła to wtych miejscach też będą robiły się dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekn 13.08.2002 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 Babis, skąd masz taki tani żwir? Czy jestes z Warszawy? Jesli tak, to może przeslesz namiary na priva. Chętnie skorzystam przy robieniu swojej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księguś 13.08.2002 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 Natomiast Babis jakbyś był z Wrocławia to ja proszę o namiar na ten żwir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 13.08.2002 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 Babis,czy ja tez moge prosic o namiar na żwir?[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 14.08.2002 02:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 czy macie już namiar na ten zwir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babis 14.08.2002 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Moi drodzy jestem z Rzeszowa, a żwir też prawie z Rzeszowa więc w te miejsca które podaliście nie opłaca się bo transport troche dalej to już kosztuje.Natomiast jak jest ktoś zainteresowany w promieniu ok. 10 km od Rzeszowa to chętnie mu ten żwir załatwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts