bocian_123 23.08.2019 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 Cześć,Tak jak w temacie. Czy miał ktoś do czynienia z tym rekuperatorem? Nie mogę zanieść w necie żadnych opinii. Jaki tam jest sterownik itd. Co sądzicie o tej centrali?Pozdrawiam Marcin Kolasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 26.08.2019 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Sterownik wygląda na coś polskiej produkcji.Poproś o jego dokumentacje.Sterownik ma sporo funkcji, ale zapytaj które z nich są zawarte w cenie oferty.Ile masz "w cenie" czujników temperatury, czy regulacja prędkości jest niezależna dla wentylatorów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 26.08.2019 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Sterownik wygląda na coś polskiej produkcji. Poproś o jego dokumentacje. ,,,, Przeprowadziłem krótką rozmowę telefoniczną z właścicielem firmy prawie miesiąc temu. Miał (mieli) przesłać mi dokumentacje tego sterownika, co tydzień ponawiam prośbę i nadal CISZA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_123 27.08.2019 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Ja pisałem maile. To jak w mailu zadałem 4 pytania, to odpowiedzieli mi dwoma wyrazami. Tylko tyle że wymiennik recair, a panel dotykowy jest połączony "skrętką" z centralą. Miałem zamawiać ten rekuperator, ale boje się jak mają ciężko nawet odpisać na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_123 27.08.2019 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Sorry że pisze jeden post pod drugim. Ale właśnie wysłał mi pan instrukcje obsługi oraz instalacje sterownika. Sterownik nazywa się Aero 3 i jest obsługiwany termostatem pokojowym Nano Color. Zestaw posiada też czujniki temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 27.08.2019 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Wrzuć tą instrukcje gdzieś na serwer i udostępnij, bo z nazw które podałeś google nie wyszukuje nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 28.08.2019 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 ,,,, Sterownik nazywa się Aero 3 i jest obsługiwany termostatem pokojowym Nano Color. ,,,, Ta informacja ułatwiła penetracje zasobów internetowych. Producentem sterownika jest firma COMPIT z Częstochowy. Sterownik AERO_3 musi być sprzęgnięty (RS485 interfejs komunikacyjny) z panelem komunikacyjnym NANO KOLOR. NANO KOLOR w terminologii producenta nosi miano termostatu pokojowego. Nagrzewnica wstępna jak i wtórna mogą być sterowane sygnałem PWM. W opracowaniu są moduły rozszerzające IN-OUT do sterownika o nazwach handlowych EXA i EXB. Instrukcja PDF do sterownika AERO_3 i panelu komunikacyjnego NANO KOLOR. źródło: https://www.kotrem.pl/pdf/Instrukcja%20Nano%20Color.pdf ps. Instrukcja znajduje się na stronie producenta kotłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_123 28.08.2019 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Poniżej wrzucam link do pliku z instrukcją do sterownika Aero 3.https://megawrzuta.pl/download/6d259302fc592da313bafe92f5c6070c.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik Dolecki 02.11.2019 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Część, czy macie już może doświadczenie z tą centralą i sterownikiem? zastanawiam się m.in nad nią, znalazłem tez fajne sterowniki innej firmy. Pytanie czy lepiej dołożyć i kupić coś drozszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adin0001 07.01.2021 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Cześć, kupiłem centralę bez tego sterownika, teraz trochę żałuję bo widzę, że ma dość rozbudowane funkcje. Czy może ktoś dać info jak to jest podłączone - sterownik do wentylatorów. Jakieś foto, albo schemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 08.01.2021 02:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Producentem sterownika jest firma Compit:https://compit.pl/produkty/sterowniki-wentylacji.html Sterowniki dedykowane są do central z wentylatorami EC sterowanie 0-10 VDC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts