Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trwałość płyt indukcyjnych - ile czasu używacie ?

cuuube

Recommended Posts

...

Z gazem zgadzam się bo ściany czyste itp. tylko ,że potraw np. typu wok nie zrobisz. Płyta zawalista.

co do wok'a to pora uzupełnić wiedzę , mnie trochę zastanawia , czy przygotowanie potraw na tak dużym 'garze' (łączonych polach) nie spowoduje właśnie ubrudzenia okolic poza płytą .

c10d932d24157750med.jpg

Szukam informacji o trwałości płyt indukcyjnych. Podzielcie się doświadczeniami.

Moja płyta "Mastercook I4DE84S" 90cm, odmówiła posłuszeństwa na dwóch polach, po 7 latach użytkowania. Zastanawiam się czy to dużo, czy mało?

Dałem do naprawy, po wymianie kilku części (200zł) płyta zaczęła działać, jednak podczas testu w serwisie usterka wystąpiła ponownie. Mam zagwozdkę - czy inwestować dalej, czy myśleć o zakupie nowej? Jeśli tak, to jaką markę obecnie warto kupić?

[ATTACH=CONFIG]433920[/ATTACH]

Bosh, prawie 10lat i używana dosyć intensywnie. Ale sąsiadowi używana dużo mniej taka sama padła 2 razy. Raz zrobiona na gwarancji przy drugiej usterce wywalił i kupił nową.

Wiec nie ma reguły.

• 1 month później...
  • 1 month później...
Tez Teka IRS 643 i tez 10 lat. Jest na tyle fajna że zabraliśmy ją z mieszkania do nowo wybudowanego domu. .

W mieszkaniu 7 lat Teka IR 641, bez zarzutu i awarii.

Po przeprowadzce do domu kupiliśmy jakiegoś Elektroluxa.

Żałuję, że nie zabraliśmy z mieszkania. Myślałem, że po co taką starą ehhh.