grb10 25.08.2019 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Cześć. Czytałem kilka wątków, wiem że za późno się zorientowałem. Mam już tynki gipsowe na kolankowych. Murłata jest nieotynkowana. Chciałbym teraz tak wykończyć murłatę, żeby zlicować z otynkowaną ścianą, a gk (skosy) dociągnąć do wysokości murłaty (ok 5cm od góry) a nie do kolankowej. Planuję na różnicę grubości dać wełnę i na to paski gk (niebieskiej?). Powstanie łączenie między tynkiem a tym paskiem gk. Co dać na te paski gk? Łączenie planuję wypełnić akrylem. A może dać siatkę i dotynkować ręcznie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 25.08.2019 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Popęka. Ile masz tynku na wieńcu pod murłatą? Jeśli wystarczy żeby zakryć płytę gk to odkuj trochę z wienca i przyklej niżej niż planowałeś ale żeby licowało się z tynkiem na kolankowej. Niebieska płyta w tym miejscu to zbędny wydatek, zwykła wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grb10 25.08.2019 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Dzięki. Pooglądam to w detalach i się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grb10 25.08.2019 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) Tak to wygląda I jak? PS. Będę*piankował. Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez grb10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 25.08.2019 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Odkuj kawałek i sprawdź jaka jest grubość tynku. Teoretycznie można domurowac gazobeton przy tych 5cm, ale płyta i dodatkowe ocieplenie będą lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grb10 25.08.2019 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 W tym miejscu jakiś 1cm, w innych może być więcej. Mniej nie, miejscami mam więcej tynku. Wydaje mi się ze rzeczywiście można to podkuc, zrobić na lekki zakład i nadrzucic tynku/gipsu. Pytka ile zejść tą gk na wieniec - 1-2cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 25.08.2019 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 5cm co najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts