Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy szambo betonowe??

Senser

Recommended Posts

Potrzebny mi zbiornik 10 m3.

Ja jestem z zachodnich okolic Warszawy (Grodzisk Maz.)...

Potrzebuję coś co jest tanie, ale solidne ew. sprawdzone...

Słyszałem o przypadkach gdzie firmy coś tam przywiozły, wkopały a jak się po tym okazało coś tam "odpadło" ale wtedy klient nie miał szans na to aby ta firma mu naprawiła..serwis do d....py.

Piszcie ile was wyniosły wasze betonowe zbiorniki. Oraz określcie, czy firma od której to kupiliście nadal zasługuje na zaufanie, jaka to firma, oraz czy koszt obejmował sam transport do was czy może również wkopanie??

Proszę o namiary...może nawet tu będzie to pomocne nie tylko dla mnie...lub po prostu na priv-a...z góry big thx za pomoc...

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja kupiłem szambo z firmy Probud http://www.probud.pl/starawersja/index.htm. Przywieźli zgodnie z umową, wstawili do dołu (wykop robił kto inny) i już :). Jeszcze nie mieszkam, ale szambo to szambo, więc nie spodziewam się jakichś szczególnych problemów.

Pozdrawiam.

A możesz coś powiedzieć o kosztach??

Ja kupiłem szambo z firmy Probud http://www.probud.pl/starawersja/index.htm. Przywieźli zgodnie z umową, wstawili do dołu (wykop robił kto inny) i już :). Jeszcze nie mieszkam, ale szambo to szambo, więc nie spodziewam się jakichś szczególnych problemów.

Pozdrawiam.

Ja też mam z probudu, koszt to 2700 z transportem, bez transportu 2000 za 10m3. Oczyszczalnia nie wchodzi w grę ze względu na warunki gruntowe -nie mam zamiaru w ogródku taplać się we własnych ściekach. Koszt wykopu to max 300-400 PLN

Ja właśnie robię rozeznanie i najtańsze jak na razie zbiorniki oferuje

SAŁEXPOL.

Wszystkie ceny są na ich stronie. Dla przykładu: 2-komorowy zbiornik 12400 l (taki polecali, że jest najekonomiczniejszy w obsłudze) kosztuje u nich 2000 zł + 7% VAT. Do tego trzeba doliczyć 400 zł (lub 500 do podziału na 2 osoby, jeśli się skrzykną z sąsiedztwa) za transport (w okolice Wawy). To czego nie piszą na www a uzyskałem z korespondencji mailowej (a odpowiadają za wszystkie zapytania - nawet jak i gdzie umieścić zbiornik na działce) to ewentualnie trzeba jeszcze doliczyć:

1 - kominki podwyższające właz 0,5m - cena 50 zł

2 - włazy żeliwne - 100 zł/szt

3 - płyty przejazdowe 100 zł/szt

Punkt 1 tylko wtedy, gdy szambo chcemy głębiej zakopać niż zwykle. A 2 i 3, gdy zbiorniki znajdują się pod podjazdem (np. do garażu). Oczywiście wykop i zasypanie we własnym zakresie.

Ja właśnie robię rozeznanie i najtańsze jak na razie zbiorniki oferuje

SAŁEXPOL.

Wszystkie ceny są na ich stronie. Dla przykładu: 2-komorowy zbiornik 12400 l (taki polecali, że jest najekonomiczniejszy w obsłudze) kosztuje u nich 2000 zł + 7% VAT. Do tego trzeba doliczyć 400 zł (lub 500 do podziału na 2 osoby, jeśli się skrzykną z sąsiedztwa) za transport (w okolice Wawy). To czego nie piszą na www a uzyskałem z korespondencji mailowej (a odpowiadają za wszystkie zapytania - nawet jak i gdzie umieścić zbiornik na działce) to ewentualnie trzeba jeszcze doliczyć:

1 - kominki podwyższające właz 0,5m - cena 50 zł

2 - włazy żeliwne - 100 zł/szt

3 - płyty przejazdowe 100 zł/szt

Punkt 1 tylko wtedy, gdy szambo chcemy głębiej zakopać niż zwykle. A 2 i 3, gdy zbiorniki znajdują się pod podjazdem (np. do garażu). Oczywiście wykop i zasypanie we własnym zakresie.

Z tą pojemnością to przesadzać nie należy. Do 10 m3 nie potrzeba specjalnych zezwoleń (nie pamiętam jakich, ale po co sobie komplikować życie). Powyżej tak. Szambo może mieć objętość nieco większą, ale ważne żeby objętość użyteczna nie przekraczała 10m3.

Pozdrowienia dla szambiarzy (tylko szczelnych, oczywiście :))

Witam

Jest na obrzeżach W-wy człowiek, który sprzedaje zbiorniki stalowe na szambo(dawne zbiorniki-cysterny Chyba kolejowe).Na życzenie dorania dowolny komin do wybierania szamba i wyjście na wywietrznik.

Sam 2 m-ce temu zainstalowałem taki zbiornik i nie obawiam się o jego szczelność. Jeśli ktoś potrzebuje mogę podać numer tel.

Witam

Jest na obrzeżach W-wy człowiek, który sprzedaje zbiorniki stalowe na szambo(dawne zbiorniki-cysterny Chyba kolejowe).Na życzenie dorania dowolny komin do wybierania szamba i wyjście na wywietrznik.

Sam 2 m-ce temu zainstalowałem taki zbiornik i nie obawiam się o jego szczelność. Jeśli ktoś potrzebuje mogę podać numer tel.

Ja poproszę o namiar. A mógłbyś coś bliżej powiedzieć o pojemności i cenie tych zbiorników.

Witam

Ja poproszę o namiar. A mógłbyś coś bliżej powiedzieć o pojemności i cenie tych zbiorników.

Telefon wysłałem na priva.

Sami kupiliśmy zbiornik 7,2m3 za ok 2400 (cena tylko zbiornika z dorobieniem elementów o których pisałem wcześniej).Taki typowy walec o Srednicy 1,5m. Wiem,że są w sprzedaży zbiorniki 12m3.

Wszystkich wyczerpujących informacji udzieli napewno sprzedawca, poniważ ja już ten etap mam za sobą od kilku miesięcy.