Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy szambo betonowe??

Senser

Recommended Posts

Gość oczyszczalnia

Po co ci szambo!?

Zamontuj przydomową 3-komorową oczyszczalnię i tylko co 2 lata wywozisz 4000l osadów stałych a kożystasz jak z kanalizacji.

Cena kompletnego urządzenia na 1-4 osoby to 3150zł+7%vat (jeśli jest z montażem) Wizja lokalna i transport GRATIS!!!

Pozdrawiam Robert

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość oczyszczalnia

Zapoznaj się z ofertą na przydomowe 3-komorowe oczyszczalnie ścieków.

Raz zamontujesz a potem liczysz czyste zyski!

Koszt eksploatacji 3,5zł/miesiąc!

Które szamba mają tak tanie koszty utrzymania?

Jeśli są szczelne 100%?!, to żadne.

Podrawiam Robert 8)

Po co ci szambo!?

Zamontuj przydomową 3-komorową oczyszczalnię i tylko co 2 lata wywozisz 4000l osadów stałych a kożystasz jak z kanalizacji.

Cena kompletnego urządzenia na 1-4 osoby to 3150zł+7%vat (jeśli jest z montażem) Wizja lokalna i transport GRATIS!!!

Pozdrawiam Robert

Tak piszesz, jakby ot tak, każdy miał grunt przepuszczalny, najlepiej piasek u siebie na działce...a znając życie pewnie jest właśnie inaczej...u mnie np. jest glina...z oczyszczalni d...pa i nie bez kozery pytam wprost i odrazu o szambo betonowe...(stalowego nie chcę).

Gość oczyszczalnia

Tak piszesz, jakby ot tak, każdy miał grunt przepuszczalny, najlepiej piasek u siebie na działce...a znając życie pewnie jest właśnie inaczej...u mnie np. jest glina...z oczyszczalni d...pa i nie bez kozery pytam wprost i odrazu o szambo betonowe...(stalowego nie chcę).

Wcale nie d..pa!

Tylko za zbiornikiem musisz mieć przepompownię oraz dreny w nasypie np. na poziomie ziemi.

Zresztą Ja mieszkam nieopodal to mogę Ci zrobić wizję lokalną gratis i będziesz dokładnie zorientowany w temacie.

Pozdrawiam Robert :)

Wcale nie d..pa!

Tylko za zbiornikiem musisz mieć przepompownię oraz dreny w nasypie np. na poziomie ziemi.

Zresztą Ja mieszkam nieopodal to mogę Ci zrobić wizję lokalną gratis i będziesz dokładnie zorientowany w temacie.

Pozdrawiam Robert :)

Jeśli mówisz o wizji lokalnej gratis to ja się w takim razie na to łapię...głowy od tego nie ścinają...ale chyba o tym trzeba myśleć w miarę na czasie, puki mrozy (chyba) nie złapały...

Daj znać coś o terminach, w których możesz ew. się u mnie pokazać...najlepiej na priv-a...

• 2 years później...
  • 7 years później...
Potrzebny mi zbiornik 10 m3.

Ja jestem z zachodnich okolic Warszawy (Grodzisk Maz.)...

Potrzebuję coś co jest tanie, ale solidne ew. sprawdzone...

Słyszałem o przypadkach gdzie firmy coś tam przywiozły, wkopały a jak się po tym okazało coś tam "odpadło" ale wtedy klient nie miał szans na to aby ta firma mu naprawiła..serwis do d....py.

Piszcie ile was wyniosły wasze betonowe zbiorniki. Oraz określcie, czy firma od której to kupiliście nadal zasługuje na zaufanie, jaka to firma, oraz czy koszt obejmował sam transport do was czy może również wkopanie??

Proszę o namiary...może nawet tu będzie to pomocne nie tylko dla mnie...lub po prostu na priv-a...z góry big thx za pomoc...

Ja kupiłem szambo betonowe tutaj

http://abc-szambabetonowe.pl/

Naprawdę polecam. Solidne wykonanie, ceny w miarę przystępne.

• 3 months później...
Potrzebny mi zbiornik 10 m3.

Ja jestem z zachodnich okolic Warszawy (Grodzisk Maz.)...

Potrzebuję coś co jest tanie, ale solidne ew. sprawdzone...

Słyszałem o przypadkach gdzie firmy coś tam przywiozły, wkopały a jak się po tym okazało coś tam "odpadło" ale wtedy klient nie miał szans na to aby ta firma mu naprawiła..serwis do d....py.

Piszcie ile was wyniosły wasze betonowe zbiorniki. Oraz określcie, czy firma od której to kupiliście nadal zasługuje na zaufanie, jaka to firma, oraz czy koszt obejmował sam transport do was czy może również wkopanie??

Proszę o namiary...może nawet tu będzie to pomocne nie tylko dla mnie...lub po prostu na priv-a...z góry big thx za pomoc...

Witam internautów.

Ja odnośnie tych szamb betonowych chcę się wypowiedzieć i ostrzec zainteresowanych kupnem.

Czytałem tu wypowiedzi o firmie SAŁEXPOL, jedni chwalą a inni nie. Prawda jest taka, że ta Firma to to samo co DOR-MAR, PLUS, PABLOXYSTEM, KAMAL-BET i jeszcze inne nazwy mają a tak naprawdę to jest ta sama firma, działająca pod kilkoma nazwami. Wystarczy przyjrzeć się zdjęciom zamieszczonym na stronach przez nich, że się powtarzają. Co chcę powiedzieć, ogólnie to jest to wielki kicz!!!!!!! Facet się sądzi z ludźmi bo buble wciskają, przecieki są i nie można się doprosić uszczelnienia.

PROSZĘ ZWRACAĆ UWAGĘ, CZY W KONTAKCIE PRODUCENTA JEST ADRES ZAMIESZCZONY I NIP, BO BARDZO CZĘSTO JEST TAK, ŻE ZAMAWIASZ NP. U KAMAL-BET A DOKUMENTY NA MIEJSCU DAJĄ INNEJ NAZWY, wówczas nie ma szans walczyć o swoje w przypadku bóbla otrzymanego. Nie każdemu przyjdzie to na myśl, ale przestrzegam. Moim zdaniem DOBRY PRODUCENT SZAMB NIE UKRYWA SWOICH DANYCH, SĄ ONE JAWNE I TAK JEST OK, JEŻELI MAJĄ TYLKO FORMULARZ KONTAKTOWY ALBO SAM NUMER TEL TO OMIJAJ SZEROKIM ŁUKIEM TAKIEGO PRODUCENTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:p.

kTO MA DOBRY PRODUKT TO ZALEŻY MU NA REKLAMIE, NIE MA SIĘ CZEGO WSTYDZIĆ WIĘC NIE GRA Z LUDŹMI W "CIUCIU BABKĘ".

Proszę kochani internauci mieć to na uwadze!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja tak po dobroci was uświadamiam:bye:

• 2 weeks później...

Na co komu te betonowe? Przecież to masakra cenowo i użytkowo. No chyba, że przez ostatnich kilka lat poprawili technologię i już nie ciekną i nie pękają.

Tylko z tworzywa ala kajakowe - tanie, mocne.

Co do oczyszczalni to wiele miejsc się nie da bo mokro albo studnia w promieniu kilkunastu metrów.

• 10 months później...
Witam, wprawdzie ten wątek jest już dość nieświeży, jednak nie chciałem zakładać też bez sensu nowego. Jestem w trakcie budowy domu. Nie mogę podłączyć się do miejskiej kanalizacji, dlatego planuję zamontować u siebie szambo. Myślę przede wszystkim o szambie betonowym. Macie jakieś doświadczenia w tej materii? Może ktoś mógłby doradzić w tej materii? Może ktoś zakładał niedawno i może polecić dobrą firmę??

dobrze, że planujesz założyć szambo betenowe. Nie jest to idealne rozwiązanie, ale takich nie ma. Na pewno lepsze, niż np. plastik, do którego niektórzy przekonują. Pamiętaj przede wszystkim, aby zadbać o firmę, która zrobi Ci wykop. Musi on być równy, bo inaczej wprowadzone elementy szamba mogą popękać.Jest wiele firm szambiarskich, największy wybór znajdziesz w radomiu i okolicach. Tam jest tego naprawdę od groma.

Cześć adamski37, dzięki za post. No ja od początku nie byłem też przekonany do plastikowych szamb. Mają sporo wad. Dzięki, że zwróciłeś mi uwagę na wykop. Nie myślałem o tym wcześniej. Sprawdziłem od razu oferty z Radomia i okolic i faktycznie wybór jest naprawdę duży. Nie wiadomo, na co się zdecydować...

Cześć adamski37, dzięki za post. No ja od początku nie byłem też przekonany do plastikowych szamb. Mają sporo wad. Dzięki, że zwróciłeś mi uwagę na wykop. Nie myślałem o tym wcześniej. Sprawdziłem od razu oferty z Radomia i okolic i faktycznie wybór jest naprawdę duży. Nie wiadomo, na co się zdecydować...

To prawda. Musisz trochę poszperać. Nie chcę robić reklamy też tutaj. Najlepiej porównać kilka ofert. Koszty za poszczególne wielkości szamb, materiały, z jakich zostały wykonane i sposób izolacji.