mieczotronix 27.10.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 ma ktoś takowy? (taki w kształcie odwróconej litery T z tą poziomą częścią wykonaną z szyby) chodzi mi o to, czy ta szyba bardzo się brudzi / kurzy, czy często ją trzeba myć, czy jest to mycie wygodne i czy was nie wkurza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 27.10.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 ma ktoś takowy? (taki w kształcie odwróconej litery T z tą poziomą częścią wykonaną z szyby) chodzi mi o to, czy ta szyba bardzo się brudzi / kurzy, czy często ją trzeba myć, czy jest to mycie wygodne i czy was nie wkurza ? Wprawdzie nie mam i miał nie będę (bo się napatrzyłem na takowy). Znajomi ulegli urokowi (producenta nie pamiętam), ładnie podświetlany; świeci cała szyba z lekko zieloną poświatą. Szyba łuk połączona z chromoniklem. Kosztował... hmmmm, lepiej nie mówić. Klną na czym świat stoi, bo myć to trzeba codziennie, najlepiej 2x, szczególnie jak się zaświeci te halogeny to widać cały "smalec" tego okapu. I nie świecą, a co; parę tysiaków wydali i nie świecą. My natomiast bogatsi o doświadczenia innych kupiliśmy okap firmy Zanussi do zabudowy. Ma wbudowane 2 "turbiny" (prawie pokrywki porywa na 3 biegu). Filtry metalowe myją się w zmywarce, no i czyszczenia wymaga raz na tydzień. A wracając do okapu szyba+ chromonikiel, to na tym "blaszanym" elemencie każdy odbity paluszek widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 27.10.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Mam okap, w którym tylko w części przedniej jest szyba. Myję ją raz w tygodniu - płynem do mycia szyb typu Mr Muscle lub coś w tym stylu. Zatłuszcza się umiarkowanie, ale mam kuchenkę elektryczną. Te trochę kurzu, co się zbiera łatwo przeciera się szmatką i tyle. Ale ładnie wygląda, bo mimo dość dużego rozmiaru okapu, szybka nadaje takiej fajnej lekkości. Jeśli będziecie korzystać z gazu - może być gorzej, bo osad wymaga intensywniejszych zabiegów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 27.10.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Ja podobnie jak Luśka mam płytę ceramiczną a nad nią okap ze szkłem Elektroluxa uzytkuje go 3 lata od spodu szklane wycieram raz na miesiąc- może nawet rzadziej a kurz to jak się pojawi może brudzenie tej szyby zależy jak komu bardzo w garach bulgocze ze swojego okapu jestem bardzo zadowolona i następny napewno też będzie szklany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 28.10.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Mam dokładnie taki, w kształcie litery T odwróconej, dół ze szkła. Myję, a raczej przecieram max. 1x w tygodniu płynem do szyb (tu wyjaśniam, żem pedantka i brudu nie lubię ). Myje się bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.10.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 ja tez mam takowy - trzeba co tydzien bynajmniej umys zeby nie było kurzu....bo ten widac jak diabli... ale sam okapik jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 28.10.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 trzeba co tydzien bynajmniej umyc Bynajmniej co? J. (tak, wiem, czepiam się ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 28.10.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Także zdecydowaliśmy się (chciałem napisac małżonka ) ma szklamo-inoxowy. Ale zamontowany będzie za 2 tygodnie i wtedy się zobaczy. Ale to jest szkło i mam nadzieję, że nie będzie problemu z jego czyszczeniem. A w kuchnii tak trzeba sprzątać regularnie aby nie kleiło się. A oprócz tego żona boi się o to, czy nauczy się gotować na płycie ceramicznej - do tej pory była gazowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 28.10.2004 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Mam taki okap wolnowiszący z szybą. Przecieram raz na dwa tygodnie szmatką z mikrofazy i to wszystko. Wisi nad kuchnią gazową. Użytkuję od ponad roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg74 29.10.2004 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 mam z Ciarko z szybą wygieta, jest o wile lepszy od chromoniklu - mniej widac brud a czyszcze go szmatka z mikrofazy - bez zadnych plynów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof Błażowski 01.11.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Co jak co - okapy z szybą dużo łatwiej, szybciej i taniej wyczyścić. Na szybie wcale tak nie widać brudu jakby się wydawało, a spray do czyszczenia szyb jest łatwo dostęny i niedrogi. A inox niestety czyścić trzeba codziennie (no chyba że się polubi te odciski palców i smugi na froncie okapu), a co gorsza byle czym go nie wyczyścisz. Spraye do inoxu są mniej dostęne i dużo droższe niż te do szyb.Jest jeszcze jeden plus okapów z szybą - wizualnie są dużo "lżejsze" nawet w wersji 90-cm.Pozdrawiam, Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 09.11.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Podnoszę wątek. Co do okapu z szybą- przekonaliście mnie. Napiszcie, jeszcze , proszę, jaki model zastosować, żeby uszy nie puchły od hałasupa!ara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts