yodar 27.08.2019 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Opiszę moją sytuację... W 2007 roku w nieskończonym jeszcze budynku, odbyła się kontrola nadzoru budowlanego, zrobione wszystkie odbiory, protokoły itp., itd. Dostałem pozwolenie na częściowe użytkowanie. Do dnia dzisiejszego nic z tym nie zrobiłem, w międzyczasie zmarł kierownik budowy, nie był prowadzony dalej dziennik budowy. Jak wygląda teraz sytuacja? Mam pewne obawy, bo będę musiał udać się do nadzoru budowlanego w celu otrzymania zgody (nie wiem czy w ogóle potrzebuję) na podłączenie instalacji gazowej do budynku i nie wiem czy nie nastąpi jakiś przełom , niemiły dla mnie, w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.08.2019 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Tutaj są pewne informacje Twojego problemuhttps://muratordom.pl/porady-ekspertow/odbior-czesciowy-i-odbior-koncowy-budynku-aa-FVa7-pRK6-1wr1.htmlNie przejmuj się na zapas, znajdź odpowiedniego kierownika budowy i z dziennikiem budowy(jaki posiadasz) i dokumentami częściowego odbioru przedyskutuj możliwości dalszego postępowania.Rada na forum nie będzie pomocna gdyż specyfika każdej sytuacji jest naprawdę różna i wynika niekiedy z wielu specyficznych warunków o których sam nie wiesz, a które wynikną w trakcie rozmowy z 'nowym" kierownikiem budowy.Nie wyrokował bym również tak pesymistycznie "z góry"na sposób załatwienia sprawy bo niekiedy takie odbiory załatwia się jednym pismem do nadzoru budowlanego po wcześniejszym uzupełnieniu niezbędnych dokumentów.Pozdrawiam i życzę optymizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts