Marek-K. 28.08.2019 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Chcę zabudować drzwi pomiędzy garażem a kotłownią.Ściany są tynkowane. W miejsce drzwi chcę wstawić stelaż i zielone płyty K-G. Tylko teraz zastanwiam się jakim sposobem połączyć (do lica) płytę K-G s tynkowaną scianą żeby nie było pęknięć. Na koncu na te sciany pójdzie gładź. Czytam na forach i sposobów jest canajmniej kilka. Ale sprawdził ktoś z Was jakiś sposób, aby pęknięć faktycznie nie było? Najlepsza jest gładź z włóknem szklanym, czy może siatka, akryl, flizelina czy jeszcze coś innego? Zastanawiałem się jeszcze nad takim sposobem, aby trochę wykuć tynk (np. po 10 cm dookoła dzwi na głębokość płyty K-G i dać płytę większą po 10 cm w każdą stronę niż otwór drzwi? Może wtedy będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 04.09.2019 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Szanowny Panie,Lepszym rozwiązaniem będzie zastosowanie czerwonych, ognioochronnych płyt gipsowo-kartonowych. Pomysł z wykuciem w tynku odpowiedniego miejsca na płytę jest dobrym rozwiązaniem. Płytę może Pan przykleić do podłoża na klej gipsowy Śnieżka Acryl-Putz® KG 31 i dodatkowo zakołkować. Dodatkowym sposobem na uniknięcie pęknięć jest wtopienie w rogi ścian siatki do ociepleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts