karlik_40 28.08.2019 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Na początek witam wszystkich. Mam problem od dwóch - trzech dni z ciśnieniem wody. Posiadam studnię głębinową i zbiornik 200 l. Po odkręceniu jednego kranu w domu jest ok, ale gdy dodatkowo odkręcę drugi ciśnienie nagle spada. Nigdy nie było z tym problemu. Studnię mam ponad dwa lata. Powietrza mam dosyć i ciśnienie w zbiorniku jest jest chyba dobre, a po odkręceniu drugiego kranu ciśnienie leci do 0,5 atm. Co może być tego przyczyną. Mało wody ? Proszę o pomoc, bo nie wiem gdzie szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 29.08.2019 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Na początek witam wszystkich. Mam problem od dwóch - trzech dni z ciśnieniem wody. Posiadam studnię głębinową i zbiornik 200 l. Po odkręceniu jednego kranu w domu jest ok, ale gdy dodatkowo odkręcę drugi ciśnienie nagle spada. Nigdy nie było z tym problemu. Studnię mam ponad dwa lata. Powietrza mam dosyć i ciśnienie w zbiorniku jest jest chyba dobre, a po odkręceniu drugiego kranu ciśnienie leci do 0,5 atm. Co może być tego przyczyną. Mało wody ? Proszę o pomoc, bo nie wiem gdzie szukać. Typowy objaw małej ilości powietrza w zbiorniku. Nie wody. Woda nie jest ścisliwa, powietrze tak. Jak zbiornik będzie na maksymalnym cisnieniu (po pracy ponmpy) wyłącz pompę z prądu i zmierz ile Ci wody wyleci z jednego kranu nim cisnienie spadnie. Troche szkolnej matematyki i wiesz ile masz tam litrów powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts