ProStaś 28.08.2019 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Wpisywałem w wyszukiwarkę i nic, Ktoś słyszał o tych drzwiach? Coś wie? Lokalny dystrybutor mnie namawia... Darować sobie i zostać przy Wikędzie Termo Prestige Lux lub KMT Supertherm90? Ceny jeszcze nie mam na MK Door, katalogowo trochę tańsze od ww. Wikędów. Jakiś link do katalogu: http://www.mar-dom.com.pl/img/cms/katalog/katalog-drzwi-MKDOOR-2019.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.08.2019 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Chyba bym takich drzwi nie kupił. Szukam http://www.mk-door.pl/ a tu Przerwa techniczna Jesteśmy w trakcie aktualizacji. Sprawdź stronę za chwilę. i nie ma adresu firmy w katalogu drzwi ... Coś tu "śmierdzi"! Raczej zostań przy KMT i Wikęd. Pewne firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 28.08.2019 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Ta...też ten niuans wyłapałem ze stroną. W piątek lokals ma mieć te drzwi do pomacania. Jak się zorientowałem, to jakaś nowość tego mar domu, który sprzedaje drzwi pod marką Setto. Jak będę miał wycenę to się podzielę i porównam z Wikędami. Jak różnica wyjdzie 300-500 zł. to nie ma o czym mówić, jak więcej to warto się pochylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.08.2019 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Setto to chyba zupełnie inna firma niż MK-DOOR ??Są katalogi Setto i jest jeden katalog MK-DOOR.Może są "chińskie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.08.2019 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Gdzieś już mi się kiedyś rzucił w oczy podobny katalog. Nie wykluczone że to było pod marką Setto.. Zastanawia mnie dystrybutor: firma jest praktycznie nie znana. Ekspozycja (?) dopiero jedzie. A on tak namawia.... ? Osobiście zostałbym przy sprawdzonych typach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.08.2019 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) http://www.mar-dom.com.pl/pliki-do-pobrania Na stronie tego sprzedawcy SETTO ma katalogi od 2015 roku.Setto ma dwa katalogi z 2019 roku (edycja 1 i 2) i jednocześnie KM-DOOR ma katalog z 2019 roku.Może te same drzwi występują po różnymi nazwami ? PS Możliwe że drzwi MK-DOOR to marka własna firmy MAR-DOM. Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 30.08.2019 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Pewnie jest tak, że to nowa marka MAR-DOMu.Niestety nie można ich u mnie pomacać, jeszcze nie dojechały.... Cóż przy skrzydle 235 cm. bez naświetla górnego wchodzą w grę tylko Wikędy, reszta w tym MK DOOR wymusza naświetle górne. Różnica w cenie między Termo Prestige Lux Wikęda a MK DOOR 92 wynosi 300 zł, gdy Wikędy będą bez naświetla górnego i ok. 600 zł. kiedy będą z tym naświetlem. Chyba zostanie Wikęd, pytanie jak takie duże drzwi się będą zachowywać w praktyce? Montaż pod solidnym zadaszeniem, w ekspozycji wschodnio-północnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 04.09.2019 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Decyzja zapadła będzie Wikęd Termo Prestige Lux. Samych tytułowych drzwi nie udało mi się w końcu obejrzeć, natomiast gwoździem do trumny współpracy z dystrybutorem był jego montażysta, który przyjechał na pomiar drzwi. Najpierw zmierzył mi drzwi, które mam.... (zdjęcie w dzienniku - wstawione budowlane drzwi po jednej budowie z wykonanymi przeze mnie "doświetlami" z boku i u góry......), a potem zmierzył wysokość drzwi od wylewki. Na pytanie na czym wg niego mają stać drzwi oznajmił mi, że na wylewce. Jak zasugerowałem poszerzenie to się zdziwił i coś tam zmierzył. No sorry......i aby sprawa była jasna, od samego początku firma wiedziała, jakie (czytaj ciepłe i szczelne) drzwi chcę zamontować. Decyzja na Wikęd nie zmienia faktu, że MK DOOR to może być bardzo fajny produkt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.09.2019 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Może i być, ale jak widać wszyscy kumaci montażyści wolą Wikędy A jak coś jest dobre, to po co szukać nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doominiqs 08.12.2023 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2023 (edytowane) Hej odgrzebuję temat bo dostałem fajną ofertę na drzwi mkdoor 92mm, cena niższa o 1000zł od wikęd 86.. ktoś ma większe doświadczenia z tą firmą? Edytowane 8 Grudnia 2023 przez doominiqs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts