Dareq193 28.08.2019 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 witam, w pokoju chciałbym zasłonić rury które idą do grzejnika i postanowiłem, że zbuduje ściankę która je zasłoni 1,5 m szerokości na 2 m wysokości. Problem polega na tym, że na ziemi mam podłogę z drewnianych desek które ułożone są na belkach więc podłoga na pewno pracuje podczas chodzenia i jeśli przykrece do niej profil dolny i do niego płytę kg to czy ona nie popeka przy suficie i na lacEniach ? Jak mogę rozwiązać ten problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon_rysiu 29.08.2019 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Gdziekolwiek bys tego nie przykręcił to będzie pracowało, mniej lub bardziej. W związku z tym przykręcając płyte zostawia się dylatację ok. kilkanaście mm i wypełnia to później, najlepiej połączeniem ślizgowym. Tak z innej beczki to rury maja 1,5 szerokości, że taką przedściankę chcesz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareq193 29.08.2019 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Tak rura znajduje się w połowie między oknem A ściana pokoju i idzie do samego sufitu oraz w połowie wysokości idzie w lewo do grzejnika. jest to starszy dom i rura jest dość gruba dlatego przy remoncie chce ja zabudować ścianka z kg. Problem stanowi ta podłoga i pytanie czy wgl nie przykrecac profilu dolnego i czy tak może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 06.09.2019 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 Szanowny Panie,Jeżeli konstrukcja budynku umożliwia przykręcenie ściany z trzech stron, to dolną jej można pozostawić bez mocowania. Pod profil aluminiowy warto nakleić specjalną taśmę wygłuszającą, która zniweluje skrzypienie, zwiększając tym samym komfort mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts