jeno 27.10.2004 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Podzielcie się doświadczeniami związanymi z kredytem na budowę domu. W jakim banku braliście i czy dużo było załatwiania? Pozdrawiam. [email protected][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 28.10.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 my z żoną wzieliśmy kredyt w wbk,we wrzesniu podpisaliśmy umowę po 2 miesięcznych bojach i wymyślania co rusz nowych papierków przez bank w otrzymaniu kredytu. pracownicy mówili jedno, a centrum kredytowe co innego, to co zdecyduję centrum kredytowe w Poznaniu to rzecz święta, długo by jeszcze pisać, mam nadzieję że w innych bankach pracują znacznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boogie 28.10.2004 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 A był ranking: http://www.nawigator.biz/banki/kredyty_mieszkaniowe.htmlSama zaczynam rozglądać się za kredytem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 31.10.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Ja też wkrótce, mam nadzieję, będę zaczynał, no i bez banku się nie obejdzie. Na razie wstępnie BOŚ i Nordea, czy jeszcze jakieś - zobaczymy. w bosiu można kredyt "rozbić" na kilka- z dopłatami z różnych funduszów - mają w banku listy firm, z którymi mają podpisane umowy, negocjuje się samemu, później idzie się do banku po kredyt na produkt z danej firmy (hurtowni) Tak nam powiedzieli. Poza tym można zawieśić spłatę do poł roku, więc gdyby co.... No i Nordea jakoś ostatnio się promuje chyba sensownie....Mimo tych wszystkich rankingów każdy powinien wybrać sobie ofertę DLA SIEBIE, to tak, jak z samochodami (niby francuzy gorsze, a ile tego na ulicach...) Andrzej Trach ma taki podpis "słuchaj wszystkich, swojego rozumu się trzymaj"Święta PRAWDA.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.10.2004 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Było bardzo dużo o kredytach. o kredytach: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=12076&highlight=kredyt o PKO: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=31840&highlight=kredyt+pko o m-banku: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=29647&highlight=kredyt+pko i na co uważać w umowie kredytowej: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=31055&highlight=kredyt+pko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 01.11.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 my z żoną wzieliśmy kredyt w wbk,we wrzesniu podpisaliśmy umowę po 2 miesięcznych bojach i wymyślania co rusz nowych papierków przez bank w otrzymaniu kredytu. pracownicy mówili jedno, a centrum kredytowe co innego, to co zdecyduję centrum kredytowe w Poznaniu to rzecz święta, długo by jeszcze pisać, mam nadzieję że w innych bankach pracują znacznie lepiej Ja mam kredyt w WBK i jestem bardzo zadowolona, w moim oddziale nie wymyślali dodatkowych papierków - po doświadczeniu z ING (załatwialiśmy kredyt równolegle w dwóch, aby na końcu zdecydować się na ten mniej problemowy) byłam zdziwiona, że wszystko może przejść tak sprawnie. Transze rozliczane bez problemów i po 24h na koncie. W ING chcieli co chwilę innych dokumentów nieujętych w rozpisce - miałam wrażenie, że za chwilę zapytają mnie o wyznanie itp. Dodam tylko, że wybraliśmy te banki bo w jednym konto mam ja, a w drugim mąż. Wklład własny 75%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 02.11.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 nnatasza widać trafiłaś na kompetentnych ludzi w oddziale w którym brałaś kredyt, u nas niestety nie było tak różowo, fakt pieniądze po podpisaniu umowy mielismy bardzo szybko na koncie, ale podam ci jeden przykład jak to było u nas. na samym początku jak tylko dowiadywaliśmy się o kredyt spytałem się czy będę musiał mieć jakiś stempel w książeczce wojskowej lub zaświadczenie z WKU że mam uregulowany stosunek do służby wojskowej, facet pewny siebie mówi wystarczy pańskie oświadczenie, no to się ucieszyłem żę nie będę musiął chociaż tego załatwiać, w trakcie załatwiania już kredytu, ten sam facet coś przębąkuję na jakiej podstawie mam uregulową służbę wojskową, to mu wykładam że jestem absolwentem szkoły wyższej i w tym roku kiedy ja kończyłem minister obrony wydał rozporządzenie że wszyscy absolwenci szkół wyższych przechodzą do rezerwy, facet nawet znalazł rozporządzenie i znowu wszystko grało, ale jak już była przygotowana umowa kredytowa to i tak w wytycznych centrum kredytowego z Poznania , było napisane że musze mieć zaświadczenie z WKU że mam uregulowaną służbę wojskową przed podpisaniem umowy i przelaniem środków, niestety to nie jedyna sprawa która tak się zakończyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 02.11.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 02.11.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 sidney - chyba każdy oddział rządzi się swoim prawem - mojego męża nie pytali nawet o wojsko .... może dlatego, że ma już prawie 30 i stwierdzili, że zastary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 02.11.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 rozważamy Nordeę i mBank - ale mamy dość specyficzne wymagania, bo zależy nam na bezpłatnej wcześniejszej spłacie (chcemy wziąc na ok. 15 lat, a spłacić za rok jak sprzedamy mieszkanie). Już teraz widzę, że w większości banków daje sie negocjować prowizję. Jak prejdziesz przez Expandera to nic z tego, bo oni Ci ten zysk z prowizji zjedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 03.11.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 W PKO BP- w CHF, przyzwyczajony do -jeszcze niedawno -niebotycznego oprocentowania, oprocentowanie w momencie podpisywania umowy 2,16%- wydało się na tyle korzystne , że długo się nie zastanawiałem( oczywiście nie był to jedyny bank jaki brałem pod uwagę). Do tego naprawdę min. formalności+ co ważne trafiłem na miłą i kompetentną urzędniczkę . Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivon 15.04.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 podnoszę wątek pojęcia nie mam w jakim banku wziąśc kredyt... czy korzystac z doradców czy sama mam szukac... macie jakieś rady dla zbłąkanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 15.04.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Powody są różne, natomiast osobiście korzystam z OF, Expandera nie wspominam zbyt dobrze. W tym momencie męczę się z mBankiem, jako alternatywa Millenium - zobaczymy gdzie będzie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivon 15.04.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 no właśnie ja mam konto już tyle lat w mbanku i tak po cichu myślę, że może tam.... ale z tego co czytam na forum niezbyt pozytywnie o mbanku się wypowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 15.04.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 ja również zastanawiam się nad kredytem i konto w mbanku mam od ładnych paru lat....ale mam to samo zdanie co Ty, poczytałem troche i raczej do nich nie ideByłen już w Open Finanse i Money expert i ograniczyłem już wybór do 3 banków:millenium, GE i Pko Bp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivon 16.04.2007 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 ja również zastanawiam się nad kredytem i konto w mbanku mam od ładnych paru lat....ale mam to samo zdanie co Ty, poczytałem troche i raczej do nich nie ide Byłen już w Open Finanse i Money expert i ograniczyłem już wybór do 3 banków: millenium, GE i Pko Bp o widzisz czyli jednak korzystasz z doradców ja się właśnie zastanawiam czy korzystac z usług takowych doradców... czy warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 16.04.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 czy warto... Witam, ja wziołem kredyt w GE Money, bardzo mi się podobało podejście Pana Mirosława Gawron. szybko, sprawnie chętnie doradzi i podpowie ... kom. 691350565 Mam już kredyt taam sprzed dwóch lat i cały czas jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 16.04.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Tez bylam w Money Expert. Ktos ma z nimi jakies doswiadczenia? (in plus, in minus) OF za tydzien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 17.04.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 A ja trafiłam na taką stronę http://www.finansowo.pl, można sie wystawic na aukcji kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 29.09.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 http://th.interia.pl/11,gd17471d12359648/i563594.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts