Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W którym banku kredyt?

jeno

Recommended Posts

my z żoną wzieliśmy kredyt w wbk,we wrzesniu podpisaliśmy umowę po 2 miesięcznych bojach i wymyślania co rusz nowych papierków przez bank w otrzymaniu kredytu. pracownicy mówili jedno, a centrum kredytowe co innego, to co zdecyduję centrum kredytowe w Poznaniu to rzecz święta, długo by jeszcze pisać, mam nadzieję że w innych bankach pracują znacznie lepiej

Ja też wkrótce, mam nadzieję, będę zaczynał, no i bez banku się nie obejdzie. Na razie wstępnie BOŚ i Nordea, czy jeszcze jakieś - zobaczymy. w bosiu można kredyt "rozbić" na kilka- z dopłatami z różnych funduszów - mają w banku listy firm, z którymi mają podpisane umowy, negocjuje się samemu, później idzie się do banku po kredyt na produkt z danej firmy (hurtowni) Tak nam powiedzieli. Poza tym można zawieśić spłatę do poł roku, więc gdyby co.... No i Nordea jakoś ostatnio się promuje chyba sensownie....

Mimo tych wszystkich rankingów każdy powinien wybrać sobie ofertę DLA SIEBIE, to tak, jak z samochodami (niby francuzy gorsze, a ile tego na ulicach...)

Andrzej Trach ma taki podpis "słuchaj wszystkich, swojego rozumu się trzymaj"

Święta PRAWDA.

Pozdrawiam

my z żoną wzieliśmy kredyt w wbk,we wrzesniu podpisaliśmy umowę po 2 miesięcznych bojach i wymyślania co rusz nowych papierków przez bank w otrzymaniu kredytu. pracownicy mówili jedno, a centrum kredytowe co innego, to co zdecyduję centrum kredytowe w Poznaniu to rzecz święta, długo by jeszcze pisać, mam nadzieję że w innych bankach pracują znacznie lepiej

Ja mam kredyt w WBK i jestem bardzo zadowolona, w moim oddziale nie wymyślali dodatkowych papierków - po doświadczeniu z ING (załatwialiśmy kredyt równolegle w dwóch, aby na końcu zdecydować się na ten mniej problemowy) byłam zdziwiona, że wszystko może przejść tak sprawnie. Transze rozliczane bez problemów i po 24h na koncie. W ING chcieli co chwilę innych dokumentów nieujętych w rozpisce - miałam wrażenie, że za chwilę zapytają mnie o wyznanie itp.

Dodam tylko, że wybraliśmy te banki bo w jednym konto mam ja, a w drugim mąż. Wklład własny 75%.

nnatasza widać trafiłaś na kompetentnych ludzi w oddziale w którym brałaś kredyt, u nas niestety nie było tak różowo, fakt pieniądze po podpisaniu umowy mielismy bardzo szybko na koncie, ale podam ci jeden przykład jak to było u nas. na samym początku jak tylko dowiadywaliśmy się o kredyt spytałem się czy będę musiał mieć jakiś stempel w książeczce wojskowej lub zaświadczenie z WKU że mam uregulowany stosunek do służby wojskowej, facet pewny siebie mówi wystarczy pańskie oświadczenie, no to się ucieszyłem żę nie będę musiął chociaż tego załatwiać, w trakcie załatwiania już kredytu, ten sam facet coś przębąkuję na jakiej podstawie mam uregulową służbę wojskową, to mu wykładam że jestem absolwentem szkoły wyższej i w tym roku kiedy ja kończyłem minister obrony wydał rozporządzenie że wszyscy absolwenci szkół wyższych przechodzą do rezerwy, facet nawet znalazł rozporządzenie i znowu wszystko grało, ale jak już była przygotowana umowa kredytowa to i tak w wytycznych centrum kredytowego z Poznania , było napisane że musze mieć zaświadczenie z WKU że mam uregulowaną służbę wojskową przed podpisaniem umowy i przelaniem środków, niestety to nie jedyna sprawa która tak się zakończyła :evil:

rozważamy Nordeę i mBank - ale mamy dość specyficzne wymagania, bo zależy nam na bezpłatnej wcześniejszej spłacie (chcemy wziąc na ok. 15 lat, a spłacić za rok jak sprzedamy mieszkanie). Już teraz widzę, że w większości banków daje sie negocjować prowizję. Jak prejdziesz przez Expandera to nic z tego, bo oni Ci ten zysk z prowizji zjedzą.

W PKO BP- w CHF, przyzwyczajony do -jeszcze niedawno -niebotycznego oprocentowania, oprocentowanie w momencie podpisywania umowy 2,16%- wydało się na tyle korzystne , że długo się nie zastanawiałem( oczywiście nie był to jedyny bank jaki brałem pod uwagę). Do tego naprawdę min. formalności+ co ważne trafiłem na miłą i kompetentną urzędniczkę :wink: . Polecam

• 2 years później...
ja również zastanawiam się nad kredytem i konto w mbanku mam od ładnych paru lat....ale mam to samo zdanie co Ty, poczytałem troche i raczej do nich nie ide

Byłen już w Open Finanse i Money expert i ograniczyłem już wybór do 3 banków:

millenium, GE i Pko Bp

o widzisz czyli jednak korzystasz z doradców 8) ja się właśnie zastanawiam czy korzystac z usług takowych doradców... czy warto... :roll:

• 5 months później...